Objektlista:

Brosch
Broschen är gjord av platina med diamanter från 1915-talet, under den så kallade "La Belle Époque". Den spetsformade platinan är ett detaljerat hantverk som krävde hög precision. Mittenstenen är ca 3 carat, övriga diamanter sammanlagt 3,5 carat. Broschen har även en silverlänk, så att den kan användas som ett halsband eller hänge. Den är gjord i flera segment vilket gör att den ligger perfekt mot kroppen. Formgivare okänd.

Byrå
De mest karaktäristiska möblerna i Christian Linning's (1749-1801) produktion är hans byråer. De varierar i storlek och utformning. Hans rokokobyråer var vackert välformade och rikt dekorerade med beslag. Denna byrå har en avtagbar skiva i svensk marmor, vilket inte var särskilt vanligt på den tiden. Exklusiva byråer skulle gärna ha en marmorskiva från exempelvis Italien eller Frankrike. Byrån har tre lådor och är osignerad.

Matta
Mattans olika mönster och detaljer är hämtade från Shirvanområdena i östra Kaukasus. Dess egenskaper är väldigt likt en Kazaktyp, även om mattan inte har de typiska dragen för en Kazak. Mattan köptes i Colombia från en utav grundarna till Galleri Lafayette i Paris. Mattan är förmodligen tillverkad för ett bröllop.

El Rey-Stol
Fåtöljen är gjord av mässing och klädd med krokodilpräglat läder. Armstödet är klätt i flätat läder. Det finns totalt 360 upplagor av stolen och var och en är numrerad och signerad, vilket gör den till en exklusiv möbel. Upphovsmannen bakom El Rey är den svenske inredningsarkitekten Mats Theselius (f.1956).

Skeppskronometer
Den är tillverkad av Thomas Porthouse (1821-1860) och dess öde är okänt fram till 1922 då den nuvarande ägaren köpte den. Thomas Porthouse tillverkade kronometrar åt Engelska amiralitetet och i en bok han gav ut 1848 beskriver han hur perfekt en kronometer kunde tillverkas.
Värde: 25 000 kr

Tavla
Johan Krouthén var en konstnär från Linköping, mest känd för sina landskapsmålningar. Många brukar skämtsamt säga att värdet på Krouthéns (1858-1932) tavlor kunde avgöras med hur många höns som var avbildade på tavlan. Vid försäljning kunde man begära ungefär 10 000 kronor per höns. Motivet är ett släktporträtt.

Glasskål
Orrefors 1967. Skålen är en berömd design, skapad i arielteknik, en dekor av luftbubblor och vågmönster i blått och gult. Den är signerad ORREFORS Ariel Nr 523 B Edvin Öhrström. Öhrström (1906-1994) var med och utvecklade arielglaset som Orrefors gjort sig känt för.

Reseskildringar
Ett album med foton och minnen från Per Månsson, född 1870. Albumet är från början av 1900-talet och bilderna är framförallt tagna i Afrika. Per Månsson var en äventyrare och reste till b.la. New York och Kapstaden. Albumet är facinerande för att det visar hur ovanligt det var med privata foton under den tiden.För att få bilderna var personerna/motiven på fotot tvugna att stå helt stilla i många minuter.