Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Coronakrisen

Här samlar vi all rapportering om coronakrisen.

Här samlar vi all rapportering om coronakrisen.

Oliver 8 år – pandemin blev starten på oväntad vänskap: ”Jag berättar om livet”

4 min 2 sek

Pandemin har såklart varit tuff för många, inte minst våra äldre. För att sprida glädje började åtta elever i årskurs 1 på Östermalmsskolan brevväxla med varsin brevvän mellan 80 och 99 år på äldreboendet Kattrumpstullen.
Ett uppskattat initiativ både hos de äldre och hos barnen. Hör Fritidspedagogen och initiativtagaren Josefine Nilsson och förstagluttaren Oliver berättar om den nya vänskapens betydelse.

Vaccinationsforskaren: ”Svenskarna är mer försiktiga än engelsmännen”

6 min 18 sek

Den 29 september släppte vi på alla restriktioner i Sverige, folk får nu besöka sportarenor och konserthallar, och det mesta har återgått till normalläge. Många trodde att smittan skulle öka, men så har det inte blivit hittills i alla fall, säger Matti Sällberg, vaccinforskare på Karolinska. Här ger Sällberg en lägesrapport kring smittspridningen tre veckor efter öppningen och menar att det fortfarande ser ganska bra ut i Sverige tros att vi har liknande vaccintäckning som Storbritannien.

Smittan rusar i Storbritannien: ”Känns som en repris”

2 min 50 sek

Matthew Taylor som är vd för National health services i Storbritannien höjer rösten för att återinföra vissa restriktioner för att inte hamna i en ny coronakris. TV4Nyheternas utrikeskorrespondent Tomas Kvarnkullen rapporterar direkt från London om hur smittspridningen ökar och antalet nya fall av covid-19 har stigit till den högsta nivån sedan i somras i Storbritannien. Men det är inte den senaste delta­varianten som anses vara orsaken bakom den höga smitt­spridningen. På tisdagen rapporterade medier i Storbritannien om att en ny mutation av deltavarianten av coronaviruset uppdagats i landet. Myndigheterna uppges hålla ögonen på mutationen som fått namnet AY.4.2. Nu höjs röster för att återinföra restriktionerna igen, säger Kvarnkullen.

Här är Modernavaccinets biverkningar hos unga – ”Bör vara medveten”

4 min 57 sek

Modernas coronavaccin har stoppats för personer födda 1991 och yngre - eftersom det finns risk för olika inflammationer i hjärtat. Även om de biverkningarna är ovanliga är en del oroliga för andra biverkningar. Veronica Arthursson från Läkemedelsverket reder ut vilka dessa är och hur orolig man behöver vara.

Unicef larmar: ”Pandemin haft katastrofala effekter på barn”

6 min 18 sek

I dag släpper Unicef en rapport som försöker svara på frågan hur unga mår globalt och man har ett extra fokus på några länder – däribland Sverige. Pernilla Baralt, generalsekreterare UNICEF Sverige, och Anna Mia Ekström, professor och överläkare Karolinska institutet, berättar mer.