Newkid om deltagandet i ”Så mycket bättre”: ”Det var sjukt läskigt”

Alexander ”Newkid” Ferrer föddes i Uddevalla 1990 och slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum ”Alexander JR Ferrer” för tio år sedan. Sedan dess har vägen till framgång varit brokig, men under 2020 gjorde han succé med sina tolkningar i ”Så mycket bättre”. Idag släpper han sin nya singel ”Aldrig haft något annat val” och i studion berättar han bland annat om hur planerna för sommaren ser ut.

Shanti Roneys succé i Finland: ”Har fått godkänt av ålänningar”

Filmen ”Tove” om den finska nationalklenoden Tove Jansson har gjort stor succé i Finland och väntas ha premiär i Sverige i slutet av maj. Filmen har överösts med nomineringar i den finska motsvarigheten till Guldbaggegalan och Shanti Roney har nominerats för bästa manliga biroll. I studion berättar han om hur det kommer sig att han hamnade i den här produktionen och om hur det var att lära sig dialekten.

Anis Don Demina: ”Visste inte att jag skulle bry mig så mycket”

Anis Don Demina har tagit sig till semifinal i Let's Dance och gör årets officiella EM-låt. Han till och med drömmer om dansen om nätterna – men har hunnit sätta ihop en topp-tre lista över sina absoluta favoriter vad gäller fotbollslåtar genom tiderna.

Tina Thörner om verkligheten bakom ökenrallyt: ”Kör mer blöjor”

Tina Thörner, kartläsare och entreprenör, är dagens gäst i Efter fem och berättar om sin nya bok ”Livet i hundraåttio” som gjort succé, och om hennes långa rallykarriär.
Karriären tog henne från Värmland till Dakar och hon har behövt slå sig fram i en mansdominerad bransch. Och så ger hon oss en intim inblick i hur det faktiskt är att köra rally, och det är långt ifrån glamoröst.
- Vi kör med blöjor, avslöjar hon.

Camilla Läckberg om dramatiska filminspelningen: ”Vi blev förgiftade”

Imorgon är det premiär för filmen ”Glaciär” med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna. Det är också Camilla Läckbergs långfilmsdebut, då det nämligen är hon som har skrivit manus och scener till filmen. I klippet berättar hon om hur filmteamet förgiftades under inspelningen.

Annica Liljeblad om att bli skådespelare vid 50: ”Nu är jag bästis med mig själv”

Annica Liljeblad syntes framför kameran redan under 90-talet, då hon bland annat var hallåa i både SVT och på TV4. Men när Annica var i 50-årsåldern sadlade hon om och bestämde sig för att utbilda sig till skådespelare. Och det stora genombrottet lät knappast vänta på sig. Hör henne berätta om fördelarna med att bli skådespelare senare i livet, glamouren på Oscarsgalan och att bli bästis med sig själv.

Magnus Carlsson om hunden som gör succé i sociala medier: ”Han är jätterolig”

Magnus Carlsson är just nu fullt sysselsatt med att återigen sätta upp showen ”Från Barbados till Gamla Stan” på Hamburger börs. Det blev en nollställd kalender från en dag till en annan i samband med pandemin. Men nu ska det slå gnistor om nya föreställningen som fått en deluxe uppdatering, säger Carlsson. Det är inte mycket positivt som kommit ur jobbsynpunkt, men uppsidan är att Magnus och maken haft tid att skaffa valpen Cooper som fått mycket tid hemma hos familjen. Cooper välter nätet av gullighet och har fått en egen fanbase, berättar Carlsson.

Om förberedelerna inför Snabba cash: "Träffade väldigt många kriminella"

Inspirerad av Jens Lapidus hyllade bok med samma namn har Netflix-serien Snabba Cash gjort stor succé i Sverige sedan den släpptes för två veckor sedan. En av huvudrollerna, Salim, spelas av Alexander Abdallah. Här berättar han om framgångarna med serien och om de tuffa inspelningsjobbet.

Klarna-miljardären om pappans missbruk: ”Att vara snäll är inte alltid det som behövs”

Sebastian Siemiatkowski gått från ganska knappa ekonomiska förhållanden till att bli en av Sveriges yngsta miljardärer. Men allt har inte varit guld och gröna skogar för grundaren som här berättar om sin tuffa uppväxt och om hur hans pappas svåra missbruk tillslut över helt. ”Pappa lever inte längre”. Det har varit väldigt jobbigt och lärorikt.

Klarnas vd om skuldkritiken: "Gjort misstag vi försökt rätta till"

Han har tagit det svenska betaltjänst-bolaget Klarna från en idé på pappret till ett av Europas just nu högst värderade techbolag. Nu väntas nya utmaningar för företaget som fortfarande växer så det knakar - med siktet inställt på USA.
Men vägen dit har inte varit spikrak berättar, Sebastian Siemiatkowski grundare och vd för Klarna Bank. Här berättar Siemiatkowski om att växa upp som nysvensk med sina föräldrars strävan och om sin pappas missbruk.

Benjamin Ingrosso: ”Jag var väldigt ensam som ung”

Benjamin Ingrosso är aktuell med nytt album. I en stark och rolig intervju berättar han om vägen från musikalkille till hyllad låtskrivare och artist. Han berättar om uppväxten och bristen på jämnåriga kompisar.
- Jag har alltid varit lillgammal, jag känner mig som en 42:årig 12-åring, säger Benjamin Ingrosso.

Sveriges mest okände komiker: "Alla kan inte vara bäst"

Komikern Niklas Andersson brukar skämta om att ingen känner igen honom. Nu är han aktuell med föreställningen "Medelmåttan från Hisingen". Efter fem-redaktionen har tagit fram förslag på några namn som skulle kunna göra honom lite mer känd.

Loreen framför nya singeln ”Sötvattentårar”

Loreen spelar sin nya singel ”Sötvattentårar” som är hennes första egenskrivna låt på svenska. Den släpptes den 25 mars och har skrivits tillsammans med Petter Tarland och Niclas Carson.

Mischa Billing om årets mästerkocksfinal: ”Det är feststämning”

Finalen av Sveriges mästerkock närmar sig då vi i kväll kommer veta vem som tar hem den ärofyllda titeln. Det står mellan finalisterna Ayla Canpinar och Christin Kashou. Vi gästas av jurymedlemmen Mischa Billing – som dessutom får betygsätta Hasse Aros omelett som han gjort i livesändning.

Hasse Aro om debuten i ”Efterlyst” för 30 år sedan

I år är det 30 år sedan Hasse Aro blev programledare för klassiska ”Efterlyst” på TV3. Sedan starten har programmet tagit upp tusentals fall av grova brott som rån, mord och sexualbrott – och dessutom varit till stor hjälp för polisen. Mängder av gånger har ju Efterlyst, tillsammans med sina tittare, både löst brott och hjälpt polisen att komma vidare i utredningar.

Här imiterar Göran Gabrielsson kända TV4-profiler

När komikern och imitatören Göran Gabrielsson, känd från P1:s ”Public service”, gästade Efter fem i dag imiterade han några kända TV4-profiler. Hur många tror du att programledare Tilde de Paula Eby lyckades gissa rätt på?