Anders Tengner: ”Jag fick 40 minuter med Gud”

Musikjournalisten Anders Tengner är dagens Efter fem-gäst. Han startade och drev tidningen ”Okej” och är aktuell med boken ”Boken om OKEJ – 90-talets enda riktiga poptidning”. I Efter fem berättar Anders Tengner, författare och fd chefredaktör tidningen Okej, om några oförglömliga möten. ”Jag fick 40 minuter med Gud.”
Med i inslaget: Martin ”E-Type” Eriksson, artist.

Alexander Kronlund rankar sina största hits: "Gav mycket cash"

Genom åren har Alexander Kronlund skrivit låtar till superstjärnor som Britney Spears, Ariana Grande, Robyn och Tove Lo. Bara för att nämna några. Så sent som 2016 hade han faktiskt fem låtar på topp 10 i USA. Men nu är han tillbaka i Sverige och letar nya stjärnskott – och på fredag ska två nya visa upp sig när Idol-finalen avgörs.

Louise Nordahl löste tunga studier med humor: ”Jag måste få driva med det här”

Ni har sett henne i rutan, men nästan aldrig som sig själv utan som mest som imitatör och komiker. Här berättar Louise Nordahl om startskottet till karriären.
Det är lätt att trampa på folk på tårna med parodier, men jag gillar när det finns ett korn av allvar i humor. ”Jag gillar att driva med sånt som skaver” Men det är inte lätt i det samtalsklimat som råder i Sverige idag.

Caroline krossade glastaket i näringslivet: ”Det fanns inga förebilder före mig”

Som Carl var jag en typisk vit kaxig medelålders man i gott sällskap, säger Caroline. Jag tyckte att jag hade full koll på jämställdhet och kände att de orättvisor som finns bara handlar om fria val. Det kan väl inte finnas ojämlikheter i strukturerna. Men det tog bara någon månad eller två tills jag insåg vad fel jag hade. Nu jobbar Caroline hårt för att svenskt näringsliv ska vara inkluderande.

Ola Rapace: ”Jag har aldrig varit bekväm med badboy-stämpeln”

Nu ska jag ta ansvar för den bilden som finns om mig. Idag gör en av våra mest kända ansikten i film och tv debut som författare, Ola Rapace släpper självbiografin "Romeo - min flykt i fem akter”. Nu ska jag försöka stanna kvar och ta smällarna istället för att ducka och fly.

Ola Rapace om Sven Wollters död: Inte han!

Det är en av mina stora förebilder. Han hade ett otroligt brett register och en av de absolut största vi har haft, säger Rapace. På scenen var han helt fantastisk.

Martin Wallström: ”Om jag inte fyller den här kostymen är det kört”

Här berättar Martin Wallström om känslan av att göra sin första scen i succéserien Mr. Robot. ”Ibland kan det vara bra att må lite dåligt”
Wallström har synts i en mängd roller i allt ifrån Johan Falck, Snabba cash till den amerikanska succéserien Mr. Robot. Nu är han aktuell i rollen som Josef i fyra nya Beck-filmer - där den första filmen "Undercover" har premiär på C more ikväll.

Alexej Manvelov om nya serien Top dog: ”Jag lever min dröm”

Alexej Manvelov är aktuell i serien Top dog som är skriven av succéförfattaren bakom bland annat Snabba Cash, Jens Lapidus.
Alexej spelar huvudrollen Teddy i Top dog som går på TV4 och CMore och har hyllats av recencenterna

Nicole Falciani: ”Jag behöver visa upp när det är dåligt också”

Nicole Falciani, influencer och författare, har haft reumatism sedan hon var liten. ”Vintern är alltid värre, för kylan är inte bra”, säger hon om vilka faktorer som gör att hon får ont. Här berättar hon om sin nya bok ”Du ser ju inte sjuk ut” om just reumatismen, och om sitt ansvar gentemot sina unga följare.

Noice - ”Gustavsberg”

Bandet Noice med Peo Thyrén, Robert Klasen, Funky Dan Larsson och Jonas Karlberg framför låten ”Gustavsberg” i Efter fem.

Happy Jankell avslöjar hemligheten ingen vet om

Skådespelaren Happy Jankell spelar i dramakomediserien ”Ambassadörerna” i Viaplay som har premiär på söndag. Men något annat spännande är att det sitter något på skådespelarens kropp som ingen vet om, inte ens hennes närmsta familj. Men i Efter fem avslöjar hon det!