Dansbandsbrudar

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Dansbandsbrudar

Erica har äntligen blivit med barn

"Bästa sommaren i mitt liv", säger Erica Sjöström som sammanfattning av dansbandssäsongen. Inte undra på: trots tidigare besked om att hon inte skulle kunna få...

"Bästa sommaren i mitt liv", säger Erica Sjöström som sammanfattning av dansbandssäsongen. Inte undra på: trots tidigare besked om att hon inte skulle kunna få barn upptäcker Erica att hon blivit gravid tillsammans med pojkvännen Linus.

Klicka på bilden för att se klippet.

Mona G gör succé på Pridefestivalen

Dansbandsvärlden och gayvärlden möts inte så ofta - men när Mona G framträder under Pridefestivalen blir det en rungande succé. Kolla klippet ur sista...

Dansbandsvärlden och gayvärlden möts inte så ofta - men när Mona G framträder under Pridefestivalen blir det en rungande succé. Kolla klippet ur sista avsnittet av Dansbandsbrudar.

Klicka på bilden för att se klippet.

Drifters-Erica testar stagediving

Stagediving brukar kanske associeras mer med rock än med dansband - men det hindrar inte Erica i Drifters från att göra ett försök.

Stagediving brukar kanske associeras mer med rock än med dansband - men det hindrar inte Erica i Drifters från att göra ett försök.

Klicka på bilden för att se klippet.

Melissa träffar en glad beundrare

I veckans avsnitt besöker vi bland annat dansbandsveckan i Malung, där Melissa Williams i Zlips möter en lätt förfriskad beundrare på stan - och får en fräckis...

I veckans avsnitt besöker vi bland annat dansbandsveckan i Malung, där Melissa Williams i Zlips möter en lätt förfriskad beundrare på stan - och får en fräckis på köpet.

Klicka på bilden för att se klippet.

Att sjunga om kärlek men själv vara solo...

I fjärde avsnittet av Dansbandsbrudar får vi bland annat lära känna Lillan Vestman i Martinez närmare. Här berättar hon om kontrasten i att sjunga om kärlek...

I fjärde avsnittet av Dansbandsbrudar får vi bland annat lära känna Lillan Vestman i Martinez närmare. Här berättar hon om kontrasten i att sjunga om kärlek kväll efter kväll men själv vara solo...

Klikca på bilden för att se klippet.

Dags för det tredje avsnittet

Mona G åker för att träffa arrangören Elisabeth, Melissa Williams spelar inför en publik i Gräsmyr utanför Umeå och Erica Sjöström ska hem till Skara för att...

Mona G åker för att träffa arrangören Elisabeth, Melissa Williams spelar inför en publik i Gräsmyr utanför Umeå och Erica Sjöström ska hem till Skara för att presentera hennes nya kärlek, Linus. Programmet bjuder även på en hel del avslöjanden.

Mona G åker till Tyringe och träffar den minst sagt excentriska arrangören Elisabeth. Melissa Williams och grabbarna i Zlips åker till Gräsmyr utanför Umeå och spelar inför en entusiastisk publik. Erica Sjöström i Drifters visar upp hemmet i Skara och presenterar den nya kärleken i hennes liv - brandmannen Linus.

Dessutom avslöjas vad ett dansbandsleende är och hur det kommer sig att banden oftast inte ens bjuds på mat och vatten när de kommer till ett nytt ställe för att underhålla publiken under en hel kväll.

Del 3 av 6.

Dansbandsbrudar

Ragnar Eklund: "Dansbandsbrudar är som Livräddarna"

Ragnar Eklund är producenten för programmet Dansbandsbrudar. Här får du reda på vad du har att se fram emot i programmet och varför man valt att göra ett...

Ragnar Eklund är producenten för programmet Dansbandsbrudar. Här får du reda på vad du har att se fram emot i programmet och varför man valt att göra ett program om just dansbandsbrudar.

Hur gick tankarna kring att göra ett program om just dansbandsbrudar?

Via de fem sångerskorna i Dansbandsbrudar och deras band får vi under några sommarveckor se dansbandsvärlden inifrån, med sångerskornas drömmar och mål både vad gäller karriär och privatliv. Men vi kommer också lära känna dansentusiasterna som reser flera hundra mil för en svängom och arrangörerna som brinner för sina spelningar som lockar 40 000 besökare i veckan.

Har tittarna något speciellt att se fram emot i programmet?

Dansbandsbrudars huvudsakliga motor är respektive bands sommarturné med höjdpunkter som Malung och Öland. Det blir lövade dansbanor, kulörta lyktor, tombolahjul och den rodnande svenska sommarnatten att se fram emot. Härlig teve att drömma sig bort med när vinterslabbet tränger sig på.

Vad har varit svårast respektive enklast med produktionen av detta program?

Svårast var nog att tv-teamen fick känna på det hårda dansbandslivet när de skulle följa bandens turnerande runt om i Sverige. Den sammanslagna körsträckan tog dem motsvarande flera varv runt klotet. Det lättaste skulle jag säga var att känna sympati för en musikgenre där artisten sätter sin publik i fokus i stället för sig själv. En plats där alla är välkomna!

Finns det något annat redan existerande program som Dansbandsbrudar kan liknas vid eller är det något helt nytt?

Jag tycker att Dansbandsbrudar kan jämföras med serier såsom Livräddarna. Dansbandsbrudarna skapar värme, kärlek och gemenskap som räddar människor i nöd från ensamhet och tristess. Det är stort!

Erica Sjöström talar ut om varför hon tänkte lämna sitt band Drifters

Tjuvtitta på andra delen av Dansbandsbrudar där Erica Sjöström berättar om något väldigt privat och sorgligt. Under en period hade Erica det väldigt svårt,...

Tjuvtitta på andra delen av Dansbandsbrudar där Erica Sjöström berättar om något väldigt privat och sorgligt. Under en period hade Erica det väldigt svårt, vilket inte alltid går hand i hand med dansbandslivet. Vad är det som har påverkat Erica så pass mycket att hon nästan lämnat sitt band Drifters? Se klippet här för att ta reda på mer!

Klicka på bilden för att se klippet.

Dansbandsbrudar del 1

Följ dansbandsbrudarnas sommarturné. I första delen kommer ni få höra om

Premiär för Dansbandsbrudar i TV4 Plus

Då var det dags för Dansbandsbrudar i TV4 Plus. Under seriens gång kommer du få följa fem tjejers dansband under deras sommarturné. Dansbandslivet är inte en...

Då var det dags för Dansbandsbrudar i TV4 Plus. Under seriens gång kommer du få följa fem tjejers dansband under deras sommarturné. Dansbandslivet är inte en dans på rosor som många tror utan ett hårt och slitsamt arbete.

Inför premiären för Dansbandsbrudar intervjuades fyra av tjejerna i programmet Förkväll. Här får ni träffa Erica Sjöström, Emma Karlsson, Mona G och Lillan Vestman, fyra av tjejerna från Dansbandsbrudar. Dock var inte den femte tjejen, Melissa Williams, med under just denna kväll.

I Förkväll får du höra dem berätta om sunkiga raggningsrepliker och hur två av tjejerna fått kalsonger slängda på sig.

Avsnitt 1 av 6 sänds i kväll 20:00 i TV4 Plus.

Klicka på bilden för att se klippet.

Visa fler