Hur gick tankarna kring att göra ett program om just dansbandsbrudar?

Via de fem sångerskorna i Dansbandsbrudar och deras band får vi under några sommarveckor se dansbandsvärlden inifrån, med sångerskornas drömmar och mål både vad gäller karriär och privatliv. Men vi kommer också lära känna dansentusiasterna som reser flera hundra mil för en svängom och arrangörerna som brinner för sina spelningar som lockar 40 000 besökare i veckan.

Har tittarna något speciellt att se fram emot i programmet?

Dansbandsbrudars huvudsakliga motor är respektive bands sommarturné med höjdpunkter som Malung och Öland. Det blir lövade dansbanor, kulörta lyktor, tombolahjul och den rodnande svenska sommarnatten att se fram emot. Härlig teve att drömma sig bort med när vinterslabbet tränger sig på.

Vad har varit svårast respektive enklast med produktionen av detta program?

Svårast var nog att tv-teamen fick känna på det hårda dansbandslivet när de skulle följa bandens turnerande runt om i Sverige. Den sammanslagna körsträckan tog dem motsvarande flera varv runt klotet. Det lättaste skulle jag säga var att känna sympati för en musikgenre där artisten sätter sin publik i fokus i stället för sig själv. En plats där alla är välkomna!

Finns det något annat redan existerande program som Dansbandsbrudar kan liknas vid eller är det något helt nytt?

Jag tycker att Dansbandsbrudar kan jämföras med serier såsom Livräddarna. Dansbandsbrudarna skapar värme, kärlek och gemenskap som räddar människor i nöd från ensamhet och tristess. Det är stort!