Hemsökt medeltidskrog


Det okända besöker en medeltidskrog i Gamla stan i Stockholm. Personalen har märkt av oförklarliga fenomen som inträffar utan att någon befinner sig i närheten.

I hjärtat av Gamla stan i Stockholm ligger medeltidskrogen Sjätte tunnan. När Sofi Wardau tog anställning som restaurangchef där fick hon höra att restaurangen var hemsökt – något hon avfärdade som skämt. Men ganska snart insåg hon att det låg något i det.

Ölfat exploderar, robusta träbord välts omkull och kranar börjar rinna utan att någon synlig finns i närheten. Personalen hör dessutom röster och ser skepnader som går igenom lokalen. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med mediet Terry Evans till krogen för att försöka lösa gåtan.

Del 1 av 12.

Objudna gäster ockuperar övervåning


Caroline och
Vendela besöker en familj i Östergötland som har oönskade gäster på övervåningen. Det har gått så långt att de enbart använder undervåningen.

När Hanna Björk och Daniel Pettersson flyttade in i sitt hus i utkanten av Grytgöl i Östergötland hade de höga förväntningar – äntligen skulle de ha gott om plats för hela familjen. Föga anade de att de inte skulle kunna använda ena halvan av sitt nya hem.

Undervåningen var trivsam och ombonad, men övervåningen verkade bebos av någon eller någonting. När familjen till slut tar mod till sig och flyttar in sina saker på övervåningen, då märker de att det som finns däruppe gör allt som står i dess makt för att behålla denna yta för sig själv.

Mediet Vendela Cederholm försöker tillsammans med programledaren Caroline Giertz att ta reda på vad det är som pågår på övervåningen i familjens hus.

Del 2 av 12.