Terry Evans
Terry Evans är född och uppvuxen i Storbritannien och arbetade ursprungligen som byggnadsarbetare innan han tog klivet över till socialvården och började arbeta med problemungdomar. Han kom första gången i kontakt med ett medium när han var 22 år gammal, vilket blev en vändpunkt för Terry som började utveckla sin egen potential som medium. Idag arbetar han med personlig utveckling och medial verksamhet genom sitt företag Creative Experiences.

Jörgen Gustafsson
Jörgen Gustafsson har rötterna i Småland och har en bakgrund inom databranschen. Han har berättat att han hade flera andliga upplevelser som yngre, men att det inte var förrän i 35-årsåldern som han började utveckla sina mediala förmågor. Jörgen har studerat för det brittiska mediet Iris Hall, och ger idag själv kurser i medial utveckling och tarot genom egna företaget Tirips.

Lena Ranehag
Lena Ranehag är uppväxt i Göteborg och har arbetat som frisör. Förmågan att kommunicera med andra sidan hade hon redan som liten, men den blommade ut först i samband med att Lenas far gick bort. Idag verkar hon som medium genom egna företaget Faith Cure. Förutom i Det okända har Lena medverkat ibland annat Förnimmelse av mord och norska Åndenes makt .

Vendela Cederholm
Vendela funderade mycket kring existentiella frågor som ung och har varit verksam som medium sedan 1997. Hon driver Mediumakademin och ger kurser i medialitet och personlig utveckling.

Camilla Öhrnberg
Camilla är det senaste tillskottet i Det okända , och kom till programmet efter att ha vunnit Akademin för det okända . Camilla jobbar till vardags på ett hälsocenter. Intresset för det andliga har hon från sin mor (som också deltog i Akademin för det okända ). Camillas aningen ovanliga specialitet är att hon tecknar andar hon får kontakt med.