På måndag är det säsongsstart för Det okända i Sjuan. Och under hösten får vi bland annat följa med när programmets medier försöker hjälpa Linda Thelenius, 37, efter att flera övernaturliga händelser inträffat i hennes lägenhet i Stockholm. Bland annat har familjens tv startat och stängt av sig själv och Lindas sänglampa tänds och släcks mitt i natten. Även yngsta sonen Kean har drabbats då hans leksaker mystiskt flyttats från hans sovrum till vardagsrummet när ingen varit hemma.
- Det märkligaste som hänt var att det var barnhandsavtryck på vår spegel i hallen och de matchar inte några av våra barns händer. Och mitt i avtrycket var det en bild på en dam. Det var inte okej, då bestämde jag mig för att kontakta Det okända, säger Linda Thelenius.

Det okända är ett svenskt ockult magasin från 2011. Det här är den elfte säsongen och den sänds i 14 delar. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser.
Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta som känner att situationen blivit ohållbar.
Liksom i tidigare säsonger medverkar bland andra medierna Lena Ranehag, Terry Evans, Birkan Tore och Camilla Öhrnberg. Ny för säsongen är mediet Pierre Hasselbrandt.

Första avsnittet av nya säsongen kan du se Sjuan klockan 21:00 på måndag.