I den andra säsongen av Sjuans succéformat Det stora tårtslaget ska nio skickliga tårtdesigners visa prov på sin kreativitet och fingerfärdighet i olika spännande utmaningar. Bästa prestation inom smak, utseende och teknisk design står på spel när det avgörs vem som blir veckans tårtdesigner och vem som måste lämna tävlingen.

I expertjuryn sitter Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver Tössebageriet och Claudia Kjeldaas, en av Sveriges mest framstående tårtdesigners och med en bakgrund inom modedesign och haute couture. Dessutom får deltagarna möta gästdomaren Agneta Olsson från Tårtdecor och Kenza, känd bloggare som provsmakar sin egen bröllopstårta. Det stora tårtslaget 2017 har säsongsstart 20 april klockan 21:00 i Sjuan och sänds i åtta delar.

Årets deltagare är:

Bjørn-Ali Abdullah, 36 år, Norge.
Bjørn-Ali arbetar för att förhindra mobbning i skolan. Han fyller sin övriga tid med tårtkonst och är väldigt tävlingsinriktad.

Brenda Hilding, 44 år, Motala.
Brenda designar tårtor på kvällstid och drömmer om att starta upp sin egen verksamhet.

Erika Sandgren, 36 år, Norge.
Erika arbetar som projektledare inom olje- och gasindustrin i Norge, men är även tårtkonstnär och driver ett eget bageri. 

Marie-Louise Carlmark, 30 år, Arvika.
Marie-Louise arbetar som butiksbiträde. Hon har ett brinnande intresse för tårtkonst och går ibland upp mitt i natten för att hinna baka tårtor.

Helena Jansson, 39, Borlänge.
Helena är HR-chef och tårtnörd ut i fingerspetsarna. Hon försöker alltid att tänka utanför boxen när hon bakar. 

Leticia Johnsson, 37 år, Göteborg.
Leticia driver sin egen verksamhet och är cupcakemästare och tårtdesigner. Hon öppnade Göteborgs första cupcakebutik.

Michelle Fridh, 28 år, Gislaved.
Michelle är tårtkonstnär och driver sin egen verksamhet, där hon designar tårtor till kalas.

Sara Sjögren, 24 år, Gimo.
Sara arbetar extra som barnskötare och fyller sin övriga tid med tårtdesign. Hon drömmer om att en dag kunna försörja sig på sina tårtor.

Shereen Saouk, 28 år, Märsta.
Shereen påbörjade en karriär inom tandteknik, men sadlade snabbt om till tårtkonstnär. Nu arbetar hon med tårtdesign och som produktionsassistent.

Se hela första säsongen på TV4 Play!