What? Har vi flyttat till Sverige från Miami och renoverar ett slott? Jag vet fortfarande inte, trots att ett år har passerat, om det är på riktigt? Helt magiskt. Det känns som vi är i en dröm och jag vet inte när det är dags att vakna ...kanske när slottet blir klart...(om tio år -lol) Med mycket vilja, samarbete och kärlek till slottet har vi kämpat på… Hur det har gått? Det får ni se själva, säger Agnes Lätt.

På bara ett år ska det förfallna, eldhärjade och rivningshotade Hägerstad slott utanför Åtvidaberg förvandlas till familjen Lätts alldeles egna sagoslott. Med en begränsad budget måste Agnes och Stefan Lätt sköta det mesta av renoveringen själva, lära sig grunderna och planeringen av hur man bygger och målar alltifrån badrum till slottets fasad. Under åtta avsnitt genomgår slottet en makalös förvandling: en omfattande renovering från källarhålorna till takets tinnar och torn. Lär känna familjen Lätt medan de arbetar hårt för att drömmen ska bli sann - hur restaurerar man en renässanstapet? Går det att bevara ett golv från 1700-talet? Och vilken färg passar till fasaden? Med en stark vilja och kärlek till slottet kommer tittarna både inspireras och fascineras, ta del av framgångar och motgångar i familjens resa närmare drömmen – Drömmen om slottet.

Det har varit väldigt spännande och inspirerande att få följa med på familjen Lätts resa genom detta äventyr och utmaning, säger Joel Bendrik exekutiv producent TV4.

Drömmen om slottet har premiär torsdagen den 13 september på TV4, TV4 Play och C More.