– I Drömpyramiden får tittarna följa våra deltagarpars strävan mot toppen genom skratt, tårar och den ständigt närvarande kampen mot klockan. Det blir mer drama än någonsin tidigare. Eftersom det handlar om att uppfylla deras egna drömmar är det något som gör programmet extra personligt och närvarande, säger Rickard Sjöberg, som leder programmet.

Drömpyramiden är precis som det låter – en pyramid som är fylld med drömmar. Spelplatsen är 15 containrar som bildar en pyramid i fem nivåer. Fem av containrarna innehåller drömvinster till ett totalt värde av en miljon kronor. Deltagarna tävlar i par och medverkar i två program. De har totalt sex chanser att få öppna en container. Varje frågeomgång är 90 sekunder lång och i varje rond kan de satsa på att klättra så högt som möjligt i pyramiden, mot det finaste priset i guldcontainern i toppen. De kan även välja att stanna och då öppna en container på den nivån.

– Det är en rafflande gameshow där det till skillnad mot många liknande program handlar om både kunskap och taktik samtidigt som klockan tickar, säger David Lillemägi, exekutiv producent TV4.

Varje vinst är noga utvald av nära och kära, och ger de lyckliga vinnarna möjlighet att uppfylla en dröm just de bär på. I studion finns också familj och vänner på plats för att dela spänningen och glädjen.

Drömpyramiden produceras i samarbete med Postkodlotteriet. I varje program visas inslag när en container fylld med vinster landar någonstans i Sverige. Då får Postkodlotteriets lottköpare på ett postnummer dela på tre miljoner kronor i vinster och en person blir miljonär.

Drömpyramiden sänds fredagar och lördagar i tio avsnitt med start fredagen den 9 november 19.30 i TV4.