– I Drömpyramiden får tittarna följa våra deltagarpars strävan mot toppen genom skratt, tårar och den ständigt närvarande kampen mot klockan. Det blir mer drama än någonsin tidigare. Eftersom det handlar om att uppfylla deras egna drömmar är det något som gör programmet extra personligt och närvarande, säger Rickard Sjöberg, som leder programmet.

Drömpyramiden är precis som det låter – en pyramid som är fylld med drömmar. Spelplatsen är 15 containrar som bildar en pyramid i fem nivåer. Fem av dem innehåller drömvinster till ett totalt värde av en miljon kronor. Deltagarna som tävlar i par har fyra frågeomgångar på sig om vardera 90 sekunder. I varje rond kan de satsa på att klättra så högt som möjligt, mot det finaste priset i guldcontainern i toppen. De kan även välja att stanna och då öppna sin valda container på respektive nivå.

– Det är en rafflande gameshow där det till skillnad mot många liknande program handlar om både kunskap och taktik samtidigt som klockan tickar, säger David Lillemägi, exekutiv producent TV4.

Varje vinst är noga utvald av nära och kära, och ger de lyckliga vinnarna möjlighet att uppfylla en dröm just de bär på. I studion finns också deras nära och kära på plats för att dela spänningen och glädjen. I varje program visas även inslag när en gyllene container fylld med vinster landar någonstans i Sverige. Då vinner PostkodLotteriet lottköpare på ett postnummer presentkort till ett sammanlagt värde av en miljon kronor.

Drömpyramiden är ett helt nytt tv-format som sänds i sex avsnitt med start lördag den 7 januari 19.30 i TV4.