Dr Mikael och Tilde sänds tisdagar 21:00 i Sjuan.

I veckans Dr Mikael och Tilde ligger fokus på dieter, vikt, bantning och frågor om vad som egentligen är myt och sanning avhandlas med hjälp av tittarna. Bland annat har en tittare en fråga om huruvida detox egentligen rensar kroppen på gifter och fungerar. 

Det får Tilde de Paula Eby att själv berätta om hur hon testade att detoxa med hjälp av juicer inför programmet. Ett test som slutade med att hon blev sjuk. 

- Eftersom jag visste att vi skulle prata om detox så utsatte jag mig själv för att testa den här metoden i somras, säger Tilde i programmet där man får en inblick i hur detoxen såg ut.

- Jag är hungrig och jag har ont i huvudet, och det är bara lunch dag ett, säger Tilde i inslaget. 

Och obehaget skulle fortsätta. Testet fick snabbt avbrytas. 

- Jag kan väl faktiskt avslöja att det gick åt skogen, jag fick migrän, kräktes och mådde apa, säger Tilde de Paula. 

- Det gick absolut inte. 

Dr Mikaels dom över detox-fenomenet är också tydlig: 

- Jag älskar frågan om detox. Prova inte det. Det är trams och bygger på svält i det stora hela. Man kan ibland må illa till och med. Det som rensar ut gifterna är våra två organ, njure och lever. De sköter det där. Detox existerar inte, det är bara en PR-grej, säger Dr Mikael Sandström

Missa inte avsnittet klockan 21:00 i Sjuan för mer domar över dieter och bantningsknep - och svaret på vad som egentligen funkar.