Stacy Peterson var – eller är – en 23-årig tvåbarnsmamma som anmäldes försvunnen den 29:e oktober 2008 efter att hon inte hört av sig till sin syster. Sedan dess har ingen sett till henne.

Stacy var gift med den 30 år äldre polismannen Drew Peterson , som var gift för fjärde gången. Han har hela tiden hävdat att Stacy ringde honom den 28 oktober för att berätta att hon lämnat honom för en annan man.

Från ett tidigt stadium i utredningen har dock Drew Peterson blivit misstänkt för att ligga bakom sin frus försvinnande. Drews tredje fru, Kathleen Savio , hittades död i ett badkar 2004. Dödsfallet betecknades som en olyckshändelse, men efter Stacy Petersons försvinnande granskade man fallet igen. Rättsläkaren Dr. Michael Baden fastslog då att Savios död var mord, maskerat som en olyckshändelse.

Uppgifterna om Savio har inte direkt minskat misstankarna mot Drew Peterson, som också anklagats för misshandel av sin andra fru. Idag har Peterson lämnat poliskåren och lever ensam tillsammans med sina två barn. Han hävdar fortfarande att han är fullkomligt oskyldig.

I kvällens program diskuterar Dr. Phil fallet Petersen. En av gästerna är Kyle Piry , som var förlovad och på väg att gifta sig med Peterson för många år sedan. Hon vittnar om Peterson som en kontrollerande man som till och med förföljde henne.