Du är vad du äter

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Du är vad du äter

Gör Anna Skippers påskgodis

Gör Anna Skippers påskgodis. Släpp loss fantasin och dekorera med mörk choklad, kokos, hackade nötter mm mm

Gör Anna Skippers påskgodis. Släpp loss fantasin och dekorera med mörk choklad, kokos, hackade nötter mm mm

INGREDIENSER: 200 g mandel, 1-1,5 dl honung,
1 msk cocosa cocosolja. Topping av valfri sort.

GÖR SÅ HÄR:
Skålla och skala mandeln. Mal
mandeln fint i en kvarn eller mixa den
i en hushållsmixer. (Finns även
färdig mald att köpa i hälsokostaffären.)
Tillsätt honungen och cocosfettet och
mixa tills en slät massa bildas.

Låt fantasin skapa formerna.

Yogurtmousse med färska bär - påskdessert LCHF


4 små portioner

3 dl fet grekisk eller turkisk yogurt ekologisk
1,5 dl ekologisk vispgrädde lätt vispad
2 äggvitor hårt vispade
1 krm äkta vaniljpulver

Vispa grädden lätt i en skål. Tillsätt yogurt samt vaniljpulver. Vispa äggvitorna i en separat skål. Vänd ned försiktigt i yogurtsmeten.
Lägg upp i serveringsskålar och låt stå i kylen minst 1 timma innan servering.

Under tiden förbereder du topping av valfri sort.
Blåbär, hallon kan värmas försiktigt på spisen med ev lite honung om så önskas. ( Ej honung vid LCHF kost dock)
Alternativt garnera med färska bär och riven 80 % raw choklad hyvlad.

Topping alternativ

Färska blåbär
Färska hallon
Passionsfrukt
Granatäpplen
80 % raw choklad hyvlad

Louise tappade 12 kilo med Anna Skippers metod

Louise fick hjälp av Anna Skipper att besegra sina dåliga kostvanor - och efter åtta veckor var det dags att beskåda resultatet.

Louise fick hjälp av Anna Skipper att besegra sina dåliga kostvanor - och efter åtta veckor var det dags att beskåda resultatet.

Studenten Louise Skölfman var Anna Skippers första projekt i den nya säsongen av Du är vad du äter. Louise levde ett måttligt hälsosamt studentliv med oregelbundna matvanor, högt sockerintag och de oundvikliga studentfesterna. Louises viktuppgång hade påverkat hennes självsäkerhet negativt, och hennes kolesterolvärden var oroväckande höga.

Anna Skipper satte Louise på en kolesterolsänkande diet i kombination med flitig träning och införde dessutom två månaders alkoholförbud. Efter åtta veckor var det dags att kontrollera resultatet. Det var en påtagligt mycket lättare och gladare Louise som mötte Anna för invägning, och snacka om skillnad.

På de åtta veckorna hade Louise gått ned 12 kilo, och tappat hela 20 centimeter runt midjan.

Se klippet ur Du är vad du äter här ovan.

Anna Skippers tips för ett slankare liv

Det finns inga genvägar till att gå ner i vikt. Strunta i alla snabbdieter, mirakelkurer och bantningspiller och satsa istället på att förändra kost och motion...

Det finns inga genvägar till att gå ner i vikt. Strunta i alla snabbdieter, mirakelkurer och bantningspiller och satsa istället på att förändra kost och motion långsiktigt. Deltagarna i Du är vad du äter kan - och då kan du också. Här är Anna Skippers bästa tips för att lyckas.

Maten

Bort med alla kolhydrater förutom linser och bönor, satsa på grönt och protein och fett i rimlig mängd. Ta en proteindrink till frukost, ät lunch och middag och småät inte däremellan. Blir du sugen på något, ta lite nötter eller en avokado, men låt kroppen bli hungrig mellan målen.
Heta kryddor stimulerar ämnesomsättningen så krydda gärna lite extra med chili, cayennepeppar, ingefära och vitlök.

Kom ihåg att röra på dig. 10 - 12 000 steg / dag är en bra början. En morgonpromenad på 45 min - 1 timma är suveränt att starta dagen med. Du kan skaffa en stegräknare så kan du hålla kolla på dina steg.
Tag en kortis till lunchen och sedan en efter jobbet så skall du se att du snabbt är uppe i dina 10 000 steg. För dagbok och statistik över dina nya framsteg i löparskorna! Har du någon annan aktivitet som höjer pulsen som du gillar? Dansa och gymma är perfekt. Gärna 3 ggr / vecka.

Handla och rensa ut


Släng och rensa ut allt i skafferi och kylskåp som inte är bra och närande för dig! Gör en Anna Skipper!
Handla bara när du är mätt och belåten och gå efter en lista du har planerat innan du kommer till affären. Inga impulsköp!
Satsa på att äta så naturligt som möjligt och gärna ekologiska och grönsaker. Nära naturen är måttot!

Stress & Relax


Kortisol är ett stresshormon som ökar när vi stressar, och som bla är fettinlagrande. Detta fett lägger sig just runt magen, höfter, rygg.
Kortisolet utsöndras när vi stressar eller känner oss stressade. Se till att varje dag göra någon form av avslappnande aktiviteter som yoga eller bara ligga och lyssna på en vacker CD i 20 minuter. Att relaxa kan alltså ha stora effekter för att lyckas med din viktnedgång. Så även en bra sömn med minst 7 timmars sömn/ natt. Att sova för lite kan orsaka viktuppgång.

Lycka till med ditt nya liv! Nu är det full fart som gäller!

Anna Skipper får Louise att skippa pastan

Anna Skipper är tillbaka med en ny säsong av Du är vad du äter, och i första programmet tar hon sig an studenten Louise Skölfman.

Anna Skipper är tillbaka med en ny säsong av Du är vad du äter, och i första programmet tar hon sig an studenten Louise Skölfman.

En av Louises svagheter, som bidragit till hennes viktökning, är att hon älskar pasta. Det må vara gott men är i princip rent socker, menar Anna Skipper. När Anna dukar fram ett jätteberg av pasta får Louise upp ögonen för hur mycket hon faktiskt sätter i sig.

- Du äter 750 gram pasta i veckan. Det ger 18 kilo på ett halvår, konstaterar Anna.

- Du måste säga nej tack till pasta och ja tack till livet.

Under Anna Skippers överinseenden påbörjar Louise en ny, hälsosammare livsstil med kolesterolsänkande kost och träning. Se ett klipp ur programmet här ovan.

Du är vad du äter, säsongsstart torsdag 5 april kl. 20:00 i Sjuan.

Säsongsstart av Du är vad du äter i Sjuan

Lattemamman Anne vill gå ner de kilon hon lagt på sig under sin graviditet.

Lattemamman Anne vill gå ner de kilon hon lagt på sig under sin graviditet.

Hälsocoachen Anna Skipper tar sig an lattemamman Anne som hoppar över lagad mat till förmån för kaffe och bullar.

Annes mål är att gå ner de kilon hon gått upp under sin graviditet och föräldraledighet. Anna Skipper ordinerar en ny sund livsstil men förbjuder henne att hårdbanta.

Du är vad du äter med Anna Skipper har premiär i TV4 Plus

Anna Skipper är inte nådig när hon försöker styra upp nattarbetaren Thereses liv. Ett nödvändigt ont, senaste åren har Therese gått upp hela 27 kilo.

Anna Skipper är inte nådig när hon försöker styra upp nattarbetaren Thereses liv. Ett nödvändigt ont, senaste åren har Therese gått upp hela 27 kilo.

Kostexperten Anna Skipper hjälper människor som lever ett ohälsosamt liv att komma i form och må bättre. Under åtta veckor får de chans till ett friskare liv genom att ändra sina matvanor och förhoppningsvis komma till insikt om viktiga sanningar om sin hälsa.
I premiärprogrammet av Du är vad du äter tar Anna Skipper sig an nattarbetaren Therese. Hon saknar helt rutiner och är beroende av läsk och cigaretter.

Shoppingglada Therese bor i Gävle och hennes mål är att komma i en sexig klänning för en romantisk dejt med sin man. Hennes garderob har länge varit begränsad till tajts och mysbyxor.

Therese är 159 centimeter lång och väger 85 kilo. På 9 år har hon gått upp 30 kilo som hon nu ska bli av med. Anna är får ta till hårdhandskarna för att hjälpa Therese att byta livsstil.