Han har vunnit prestigefulla stortävlingar så som Team Liquid Star League 3 och Dreamhack Open Stockholm. När Svenska E-sportcupens tredje delfinal avgörs i Jönköping nu på söndag är Starcraft 2-stjärnan Markus ”Thorzain” Eklöf på plats. Målet är att ordna en plats till finalen i Göteborg den 13 december, där den minst lika meriterade Johan ”Naniwa” Lucchesi väntar.
Först måste dock Thorzain besegra motståndet i Jönköping. I semifinalen väntar blott 16-åriga Fnatic-spelaren Anton "Zanster" Dahlström. I en eventuell kvalfinal är det någon av rutinerade Stefan ”Morrow” Andersson eller Jeffrey ”Sjow” Brusi som står för motståndet.

Thorzain är lugn

Som nybliven läkarstudent känner han inte längre lika stor press. Nu har han något att falla tillbaka på i händelse att han misslyckas.
– Förlorade man en turnering man tränat för i en månad kändes allt meningslöst och man blev deprimerad. Nu kommer det mest vara att man fokuserar på vad som händer i skolan istället. Jag kommer inte vara glad över det och antagligen vara ledsen, men jag har någonting annat att se fram emot.


Du ser Thorzains match mot Zanster nu på söndag klockan 12.00 i TV4Play.

Se en längre intervju med Thorzain här.