TV4-Gruppen tar steget ut för att lyfta e-sporten i Sverige, både som en stark åskådarsport och en bred fritidssysselsättning.
- Det känns extra roligt att vi äntligen tar ett samlat grepp om e-sport. Vi ser ingen gräns för hur stort det här området kan bli inom de närmaste åren och vi är glada om vi kan bidra till den resan, säger Niclas Janson, innehållschef, TV4 Digitala medier.

Under våren och hösten fokuserar TV4-Gruppen på e-sport med ett dedikerat magasinprogram som går att se i TV4 Play. Även Svenska e-sportscupens finalsändningar går att följa direkt i TV4 Play. Delar av sändningarna visas samtidigt live i TV4 Sport.

Valet av TV4 Play som huvudkanal för satsningen är en naturlig följd av att e-sportpubliken främst går att hitta online. Med ett relevant innehåll och en distribution anpassad till tittarnas behov hoppas TV4-Gruppen kunna knyta an till en större publik än den som traditionellt tittar på linjär tv.

Finalomgångarna i Svenska e-sportcupen hålls inför publik på arenor i fyra svenska städer.

Delfinal 1: 2 april, Borgen, Norrköping
Delfinal 2: 25 maj, Skrapan, Västerås
Delfinal 3: 13 okt, Elmiamässan, Jönköping
Final: 14 december, Scandinavium, Göteborg

För mer information om Svenska e-sportcupen och hur man anmäler sig, gå in på:
www.svenskaesportcupen.se

Fotnot: E-sport är en förkortning av elektronisk sport och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som är utförda med hjälp av datorer eller spelkonsol.