Den stjärnspäckade BAFTA-galan är den 72:a i ordningen leds av Joanna Lumley och ses som den brittiska motsvarigheten till Oscarsgalan. De nominerade presenterades i januari, och bland skådespelarna som kan vinna pris hittar vi bland andra superstjärnor som Bradley Cooper, Christian Bale, Glenn Close och Lady Gaga.

Vi har även ett svenskhopp att hålla tummarna för i Linus Sandgren, som är nominerad i kategorin Bästa foto för filmen First Man. Regissören Björn Runges film The Wife är representerad i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare, genom Glenn Close.

TV4 Play visar galan under kvällen den 10 februari. Du kan streama galan gratis i TV4 Play.

Se hela EE British Academy Film Awards på TV4 Play 10 februari!

Frågor och svar om BAFTA 2019

Vad är BAFTA?
BAFTA är förkortning för EE British Academy Film Awards och galan är den brittiska motsvarigheten till Oscarsgalan och har arrangerats av den brittiska film- och tv-akademin sedan 1948. 

Vilka kan vinna en BAFTA?
Onsdagen den 9 januari släpptes listan med alla nominerade. Se samtliga nominerade här

Svenska vinstchanser?
Linus Sandgren, är nominerad för bästa foto med filmen First Man.
Regissören Björn Runge har också han en nominering att se fram emot, även om han personligen inte har chans att hämta något pris. Skådespelaren Glenn Close är nominerad i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare för sin insats i Runges The Wife.

Var kan jag se galan live?
BAFTA kan streamas gratis i TV4 Play.
Galan sänds i TV4 Play en timma efter galans starttid i Storbrittanien. Det är brittiska BBC som bestämmer vilken tid som övriga länder får starta sin sändning av galan.

Vem programleder BAFTA 2019?
För andra året i rad kommer Joanna Lumley att programleda galan.