Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Bornebusch gör film om livet i karantän

Samtidigt som Josephin Bornebusch nya film har premiär idag, har hon precis påbörjat inspelningar av en ny serie med Jonas Karlsson som hon både skrivit, regisserar och spelar huvudroll i. Igår öppnade hon upp för att eventuellt göra en tredje säsong av succéserien Älska mig och snart tar Solsidan-inspelningarna går igång igen.

Kyrkans uppmaning inför allhelgonahelgen: ”Undvik folksamlingar”

Imorgon är det alla helgons dag, en högtid då många beger sig till kyrkor och kyrkogårdar för att tända ljus och minnas dem som gått bort. Men i år är inget vanligt år. Vi uppmanas från olika håll att undvika folksamlingar och därför kommer en nationell minneshögtid från Uppsala domkyrka istället tevesändas för att minnas de som dött under pandemin.

"Blir förvånad om Biden inte vinner nationella sammanräkningen"

I dag är det fyra dagar kvar till valet i USA och det innebär ett sista ryck för Donald Trump och Joe Biden som just nu reser kors och tvärs över landet för att vinna de sista rösterna. TV4:s USA-korrespondent, Stefan Borg och Ann Tiberg, politisk reporter, rapporterar direkt från USA. Med oss i studion har vi Rolf Porseryd, utrikeskommentator.

Program från TV4

Flera döda i jordskalvet mellan Grekland och Turkiet

Tidigare idag skakades den turkiska staden Izmir av en kraftig jordbävning. Byggnader har kollapsat och gator har översvämmats. Med oss har vi Björn Lund som är seismolog på Uppsala Universitet.

I natt kan TV4 släckas för miljoner Comhem-kunder

Com Hem accepterar inte prishöjningen för att få fortsätta sända TV4 – och släcker tv-kanalerna för de 2,1 miljoner kunderna vid midnatt om inte parterna kommer överens innan dess.

Här är Donald Trump – som pumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Så påverkas USA-valet av pandemin: ”Sin egen värsta fiende”

Peter Wiklund, överläkare Mount Sinai Hospital i New York, vittnar om hur pandemin blivit en politiserad debatt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator, menar att det är få presidentkandidater som stött på sådan här stor patrull i en valrörelse. Ronie Bergren, konservativ debattör, ger sin syn på vad som hänt senaste tiden.

Emil Perssons fördom om Anna Brolin: ”Du har...”

Han driver det framgångsrika podden Fördomspodden där han istället för att intervjuar hävdar vilka fördomar han har om diverse kändisar. Hör om hans absolut värsta avsnitt och hör hans fördom om Anna Brolin. Stämmer den eller inte?

Nej till las-utredning: ”Akuta risken för regeringskris över”

Socialdemokraterna lämnade under torsdagen besked att man säger nej till en las-utredning. Men vad innebär egentligen det? Och hur ställer sig alla parter till det här beslutet. Ulf Kristoffersson är politisk kommentator på TV4Nyheterna och reder ut begreppen.

Misstänkt terrorattack: ”7000 militärer kommer sättas in”

Johanna Frändén är journalist och lämnar rapport ifrån Paris. Lisa Grenfors, utrikeskommentator TV4Nyheterna, kommenterar bakgrunden till det fruktansvärda dåd som kostade tre människor livet. Det var under torsdagen som en man gick till attack mot kvinnor och en man i en kyrka. ”Myndigheterna måste visa att de gör någonting” kommenterar terrorforskare Hans Brun Frankrikes beslut att sätta in militär och höja terrorberedskapen.