Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Evelina bor på coronafria ön: "Bara en tidsfråga"

190 av världens 195 länder är drabbade av coronaviruset. Men en av de platser där pandemin hittills inte nått är ön Svalbard, utanför Nordpolen. Svenska Evelina Nohr berättar om hur det är att leva isolerad men skonad från viruset – och oron för att även Svalbard ska bli drabbat.

Polisen varnar: Här är lömska lurendrejarsajten att se upp för

Imorgon är det Black Friday, vilket troligtvis kommer innebära att fler än vanligt kommer handla på nätet. Nu varnar polisen för en ökad risk av nätbedrägerier. Jan Olsson, kriminalkommissarie polisens nationella it-brottscentrum, berättar om riskerna med att handla på nätet och hur man kan skydda sig mot bedragarna.

Argentina sörjer ikonen Maradona: "Så mycket mer än fotboll"

Under onsdagen lamslogs en hel idrottsvärld när nyheten av att en av världens mest legendariska fotbollsspelare har avlidit: Diego Armando Maradona. Vi får en direktrapport om hur argentinaren och Neapel-ikonen sörjts runt om i världen av Nico Geuna, journalist på argentinska Todo Noticias, och Kristina Kappelin, fd korrespondent Italien.

Så gick Yung Lean från internet-fenomen – till världsstjärna

2013 blev då 16-årige Jonatan Leandoer Håstad världskänd över en natt med sin karaktär och artistpersona Yung Lean. Historien om honom från internetrappare på Södermalm till hypead stjärna i Miami är mörk och fylld av droger och psykisk ohälsa. Henrik Burman är regissören bakom nya Yung Lean-dokumentären ”In my head” och i Efter fem berättar han om filmen.

”Meghan Markle är extremt ovanlig när hon berättar om missfallet”

Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, berättade idag att hon har fått missfall. ”Det är extremt ovanligt att kungligheter är så här öppna”, säger Petra Nordlund McGahan, utrikesreporter. Journalisten Nina Campioni menar att Meghan Markle hjälper fler att berätta om sina missfall genom att vara öppen.

Här intar pingvinerna planen

Vem känner sig inte lite uttråkad för tillfället? Här ger sig fyra oemotståndligt söta pingviner ger sig in på oprövad mark i Chicago.

Slut på pollenmätningar i norr: "Många som upprörs"

Sverigesvepet med Axel Pileby tar oss till Umeå, där Jan-Erik Wallin har varit den ansvarige för de årliga mätningar över pollen i över de fyra nordligaste regionerna i Sverige i över 30 år. Men med hans pension slutar mätningarna genomföras – för inga vill betala för dem.

Ärkebiskopen om kyrkans undantag: ”Det betyder mycket för många"

Igår uttryckte ärkebiskop Antje Jackelen att det var ovärdigt att inte låta folk ta farväl av sina nära och kära eftersom även begravningar omfattades av gränsen på åtta personer. Idag har regeringen gjort undantag för begravningar och ärkebiskopen är lättad.

Alternativa sociala medier tar fart i USA efter valet

Alternativa sociala medier ökar kraftigt efter USA-valet och Trumpväljare väljer bort plattformar som Facebook och Twitter då de allt oftare flaggar eller censurerar inlägg som betraktas som missvisande. Utöver alternativa sociala medier ökar även nyhetssajter och tv-kanaler långt ut på högerkanten. Sebastian Bay, expert på desinformation vid Totaltförsvarets forskningsinstitut, FOI, förklarar vad som kännetecknar de alternativa plattformarna. Vår reporter Tomas Kvarnkullen är på plats i en av nyckelstaterna där resultatet blev extremt jämt, nämligen Georgia.

Program från TV4