Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Här är Donald Trump – som pumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Misstänkt terrorattack: ”7000 militärer kommer sättas in”

Johanna Frändén är journalist och lämnar rapport ifrån Paris. Lisa Grenfors, utrikeskommentator TV4Nyheterna, kommenterar bakgrunden till det fruktansvärda dåd som kostade tre människor livet. Det var under torsdagen som en man gick till attack mot kvinnor och en man i en kyrka. ”Myndigheterna måste visa att de gör någonting” kommenterar terrorforskare Hans Brun Frankrikes beslut att sätta in militär och höja terrorberedskapen.

Emil Perssons fördom om Anna Brolin: ”Du har...”

Han driver det framgångsrika podden Fördomspodden där han istället för att intervjuar hävdar vilka fördomar han har om diverse kändisar. Hör om hans absolut värsta avsnitt och hör hans fördom om Anna Brolin. Stämmer den eller inte?

Program från TV4

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Så påverkas USA-valet av pandemin: ”Sin egen värsta fiende”

Peter Wiklund, överläkare Mount Sinai Hospital i New York, vittnar om hur pandemin blivit en politiserad debatt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator, menar att det är få presidentkandidater som stött på sådan här stor patrull i en valrörelse. Ronie Bergren, konservativ debattör, ger sin syn på vad som hänt senaste tiden.

Nej till las-utredning: ”Akuta risken för regeringskris över”

Socialdemokraterna lämnade under torsdagen besked att man säger nej till en las-utredning. Men vad innebär egentligen det? Och hur ställer sig alla parter till det här beslutet. Ulf Kristoffersson är politisk kommentator på TV4Nyheterna och reder ut begreppen.

Ebba är polis som utreder poliser: Anmälningarna ökar

Ritva Rönnberg, reporter TV4Nyheterna, har följt det mycket uppmärksammade fallet där en polisman misstänktes i en bordellhärva. Ett brott han frikändes för under onsdagen. Ebba Sverne Arvill, avdelningschef Särskilda utredningar, berättar hur det är att arbeta som en polis som utreder poliser.

Melania Trump: ”Håller inte alltid med min make”

Det är sex dagar kvar till det amerikanska presidentvalet. Får man tro opinionsundersökningarna kommer nästa president i landet heta Joe Biden. Sämst siffror har sittande president Trump bland de kvinnliga väljarna. Hör Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna, och Johanna Rickne, professor i Nationalekonomi, om varför just kvinnorna sviker Donald Trump.

Smittspridningen ökar: ”Kommer bli mer, svårt att undvika”

I 17 av Sveriges 21 regioner så ökar smittspridningen. Något som inte förvånar varken Jan Albert, professor och överläkare Karolinska institutet, eller Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar Uppsala universitet. Hör hur de berättar om hur förberedelserna ser ut och vilken effekt som munskydd kan ge.

Nätjätten smyglanserades – med tokmiss

Under onsdagen så lanserade nätjätten Amazon sin svenska sajt. Evelina Galli, teknikexpert och redaktör, berättar hur det kunde komma sig att "bakplåtar perfekta för avföring" var en av de produkter som man kunde botanisera bland.

Kepler om nya boken: ”Drömmer mardrömmar om Spegelmannen”

Nu släpper deckarduon Lars Kepler sin åttonde bok i Joona Linna-serien. I Efter fem berättar Alexandra Ahndoril och Alexander Ahndoril om hur pandemin påverkat dem och om hur det är att aldrig ta ledigt från skrivande.