Efter fem

Premiär januari 2019 i TV4
Premiär januari 2019 i TV4

Senaste från Efter fem

0:50
Spela
Snart premiär - missa inte "Efter fem" 7 januari

Snart premiär - missa inte "Efter fem" 7 januari

Tilde de Paula Eby leder TV4:s nya storsatsning Efter fem. Programmet sänds alla vardagar 17:00 och har fokus på nyheter och aktuallitet.

Tilde de Paula Eby leder TV4:s nya storsatsning Efter fem. Programmet sänds alla vardagar 17:00 och har fokus på nyheter och aktuallitet.

7:07
Spela
Tilde de Paula Eby tar sovmorgon - programleder TV4:s nya storsatsning "Efter fem"

Tilde de Paula Eby tar sovmorgon - programleder TV4:s nya storsatsning "Efter fem"

Efter 17 år på Nyhetsmorgon så går vår kära kollega Tilde de Paula Eby vidare till nya äventyr och tar sovmorgon! I januari ska hon leda TV4:s nya satsning "Efter fem". Premiär 7 januari 2018 - 17:00

Efter 17 år på Nyhetsmorgon så går vår kära kollega Tilde de Paula Eby vidare till nya äventyr och tar sovmorgon! I januari ska hon leda TV4:s nya satsning "Efter fem". Premiär 7 januari 2018 - 17:00

Tilde de Paula Eby blir programledare för TV4:s nya aktualitetsprogram Efter fem

Den flerfaldigt prisbelönta programledaren Tilde de Paula Eby ska programleda TV4:s nya aktualitetsprogram Efter fem som har premiär i början av nästa år....

Den flerfaldigt prisbelönta programledaren Tilde de Paula Eby ska programleda TV4:s nya aktualitetsprogram Efter fem som har premiär i början av nästa år. Programmet direktsänds på vardagar mellan klockan 17.00 och 19.00 med fokus på aktuella ämnen och intressanta gäster.

- Jag är otroligt peppad på att vara med och forma det här helt nya programmet till något som förhoppningsvis kan bli en uppskattad del i många människors vardag. Vare sig de ser programmet på väg mellan arbete och dagishämtning, står och lagar mat eller vill ha en lugn stund i soffan ser jag fram emot att få vara deras sällskap. Efter fem ska vara ett program som både är aktuellt och nyhetsbevakande, och som ständigt besöks av fascinerande och spännande gäster. Ingen dag kommer vara den andra lik, vilket jag älskar, säger Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby har de senaste åren syns flera dagar i veckan i Nyhetsmorgon, som hon lett genom vardag- och nyhetsdramatik under 17 år. Hon har varit en del av TV4:s valbevakning de senaste fem valen och intervjuat allt från internationella artister som Paul Simon och Justin Bieber till samtliga statsministrar, den svenska kungafamiljen och stora idrottsstjärnor. Tilde har också varit programledare för en rad stora underhållningsprogram, och Let’s dance kommer hon fortsätta att leda. Nu axlar hon även rollen som programledare för TV4:s nya storsatsning på svensk journalistik i programmet Efter fem

- Vi är givetvis mycket glada över att Tilde, med all sin rutin och sitt starka tittarstöd, programleder den här nya stora satsningen. Hon är dessutom en kreativ tv-makare som tillför energi i hela den här processen kring att skapa ett nytt program, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

Där den tidiga morgonen startar i Nyhetsmorgon och lite senare med Malou efter tio kommer Efter fem att fokusera på aktuella händelser som ägt rum under dagen och blicka framåt mot kvällen. Nyhetsdygnet fortsätter sedan med 19- samt 22-Nyheterna. Dessutom sänds Nyheterna live under hela dagen på TV4 Play.

Efter fem har premiär i början av 2019 på TV4 samt TV4 Play och kommer att sändas varje vardag mellan 17.00 och 19.00.

TV4 gör ny storsatsning på svensk journalistik

Efter fem är ett nytt aktuellt program som kommer att sändas mellan 17.00 och 19.00 på vardagskvällarna. Redan efter nyår går startskottet. Efter fem blir ett...

Efter fem är ett nytt aktuellt program som kommer att sändas mellan 17.00 och 19.00 på vardagskvällarna. Redan efter nyår går startskottet. Efter fem blir ett direktsänt program med en programledare och många aktuella ämnen och gäster.

 - Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4.

Nyhetsmorgon har de senaste åren växt sig oerhört starkt, och når nu andelar på 45 – 60 % av den totala tv-publiken. Både 19- och 22-nyheterna axlar en viktig roll för att locka en stabil publik på kvällen. Efter fem riktar sig till en bred publik, på alla plattformar. Det ska vara enkelt att byta mellan mobil skärm och tv, och även kanske bara lyssna emellanåt. Vid den här tiden är många i rörelse och växlar mellan tunnelbana, bil, dagishämtningar och matlagning.

- På det här sättet bygger vi ännu mer ihop nyhetsdygnet på TV4. Efter fem kommer att ha samma prestigelösa och nyfikna inställning till omvärlden som Nyhetsmorgon, men om vårt morgonprogram startar dagen, är vi efter fem redo att summera och blicka mot kvällen. Ambitionen är att göra tittare och TV4 Play-användare uppdaterade och lite bättre rustade med kunskap, och på gott humör, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.