- Jag är otroligt peppad på att vara med och forma det här helt nya programmet till något som förhoppningsvis kan bli en uppskattad del i många människors vardag. Vare sig de ser programmet på väg mellan arbete och dagishämtning, står och lagar mat eller vill ha en lugn stund i soffan ser jag fram emot att få vara deras sällskap. Efter fem ska vara ett program som både är aktuellt och nyhetsbevakande, och som ständigt besöks av fascinerande och spännande gäster. Ingen dag kommer vara den andra lik, vilket jag älskar, säger Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby har de senaste åren syns flera dagar i veckan i Nyhetsmorgon, som hon lett genom vardag- och nyhetsdramatik under 17 år. Hon har varit en del av TV4:s valbevakning de senaste fem valen och intervjuat allt från internationella artister som Paul Simon och Justin Bieber till samtliga statsministrar, den svenska kungafamiljen och stora idrottsstjärnor. Tilde har också varit programledare för en rad stora underhållningsprogram, och Let’s dance kommer hon fortsätta att leda. Nu axlar hon även rollen som programledare för TV4:s nya storsatsning på svensk journalistik i programmet Efter fem

- Vi är givetvis mycket glada över att Tilde, med all sin rutin och sitt starka tittarstöd, programleder den här nya stora satsningen. Hon är dessutom en kreativ tv-makare som tillför energi i hela den här processen kring att skapa ett nytt program, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

Där den tidiga morgonen startar i Nyhetsmorgon och lite senare med Malou efter tio kommer Efter fem att fokusera på aktuella händelser som ägt rum under dagen och blicka framåt mot kvällen. Nyhetsdygnet fortsätter sedan med 19- samt 22-Nyheterna. Dessutom sänds Nyheterna live under hela dagen på TV4 Play.

Efter fem har premiär i början av 2019 på TV4 samt TV4 Play och kommer att sändas varje vardag mellan 17.00 och 19.00.