Sponsorer

Måndag - fredag kl 10-12

Artiklar från oktober 2013

Sveriges första kvinnliga ärkebiskop

Spelberoendet är störst bland unga män, och idag berättar vår psykolog Egil Linge hur man behandlar spelmissbruk. Alba och Bille August är dagens gäster under temat "Sådan far, sådan dotter". Sveriges första kvinnliga biskop Antje Jackelén gästar studion och Monika Ahlberg inspirerar med soppor.

Läs hela

"Det finns liv i rymden"

Bokklubben den här veckan gästas av vår svenska astronaut Christer Fuglesang, som är helt övertygad om att det finns liv i rymden. Alexander Salzbergers nya föreställning har hyllats av kritikerna. DN-kritikern Lotta Olsson tipsar om deckare. Mons Kallentoft om sin kriminalare Malin Fors, och så berättar Susanna Alakoski och Katarina Mazetti om hur man pratar om svåra saker med barn.

Läs hela

Fakta och råd om urininkontinens hos kvinnor

Urininkontinens är ett mycket vanligt problem hos kvinnor. I Doktorerna den 21 oktober berättar gynekologen Rita Hammarström om vad det innebär och vilken hjälp kvinnor kan få.
I den här artikeln kan du läsa mer - klicka på bilden ovan så ser du all text i form av ett bildspel.

Läs hela

Anna Odell om mobbning och hierarkier

Idag gästas vi av Doktorerna, som svarar på frågor om förbränning vid intervallträning, råd till föräldrar om mat till barn, kirurgi i underlivet och urininkontinens. Dagens gäst är konstnären Anna Odell, som långfilmsdebuterar. Mattias Edwall har gjort en bok om Cirkus Cirkör.
Veckans tema är Sådan far, sådan dotter och Sigrid och Anders Bárány gästar studion.

Läs hela

Fakta och råd om gynekologisk plastikkirurgi

I Doktorerna den 21 oktober 2013 berättade gynekologen Rita Hammarström om gynekologisk plastikkirurgi och vad det innebär.
I den här artikeln kan du läsa mer - klicka på bilden ovan så ser du all text i form av ett bildspel.

Läs hela

Kroppen angrep hennes hjärna

New York-journalisten Susannah Cahalan har skrivit en bok om sjukdomen som gjorde att kroppen angrep hennes hjärna. Plötsligt blev hon psykotisk. I fredagens program tar vi också upp frågan hur svårt det är att ta bort en tatuering. Svankvinnan, som gjorde succé på nätet, gästar programmet igen och i Champagnelunchen deltar Shirley Clamp, Martin E-type Eriksson och Marika Carlsson.

Läs hela

Ensam är starkast?

I dag tar vi upp rädslan för att bli beroende i ett förhållande. Psykologen Egil Linge ger råd för att kunna klara av parrelationer. Veckans tema på kvinnor bakom galler fortsätter, och så gästas programmet av Pamela Andersson och Sarita Skagnes.

Läs hela

Bokklubben: Så förstör föräldrar barns idrottsintresse

I onsdagens bokklubb berättar före detta landslagsmålvakten Magnus Hedman om hur föräldrar kan förstöra sina barns idrottsintresse. Hedman är aktuell med boken "Låt ditt barn vinna".
Svenske Åke Sellström, chef för FN:s vapeninspektörer, berättar om det farliga arbete hans team utför.
Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman spekulerar i vem som får årets Nobelpris i litteratur. Konstnärinnan Lena Cronqvist ger en av sina fåtaliga tv-intervjuer och så pratar vi med den folkkära barnboksförfattaren Barbro Lindgren, mamma till många kära figurer som den vilda bebin.

Läs hela

Malou testar 5:2-dieten i höst

Sällan har en diet, eller livsstil, fått så stor uppmärksamhet på kort tid som 5:2-metoden. I höst kommer Malou att testa hur den påverkar hennes hälsa. l den här artikeln samlar vi alla tips och menyer, så kom tillbaka hit! (Länkar längst ner).

Läs hela

Malou testar 5:2-metoden: Meny vecka 4

Här kommer menyn för den fjärde veckan som Malou testar 5:2-dieten.
Malou äter frukost och lunch, tisdag och torsdag.

Läs hela
Visa fler