Sponsorer

Måndag - fredag kl 10-12

Artiklar från mars 2017

Juristen Jonna injicerade heroin i hemlighet

Jonna Sohlmér var barnstjärna och spelade i filmer som Lilla Jönssonligan. Hon började tidigt med tunga droger, för att klara av studier och tentor. När hon började injicera heroin föll allt. Hör hennes berättelse i klippet ovan.
Nu är hon med i boken "Dogmer som dödar - vägval för svensk narkotikapolitik".

Läs hela

Nyttiga mellanmål när du vill minska i vikt

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson tipsar och visar nyttiga mellanmål för den som vill gå ner i vikt. I klippet ovan visar hon hur du gör!

Läs hela

12-åriga Alicia blev frisk från epilsepsi av medicinsk cannabis

12-åriga Alicia blev frisk från epilepsi, hennes mamma Titti har fått hjälp med bland annat svår värk och sömnproblem. För Andreas Thörn, som är förlamad efter en trafikolycka för 23 år sedan, är cannabis det enda som hjälper mot de svåra smärtorna.

Läs hela

Modevisning: Kläder gjorda av petflaskor

Hållbart mode är en trend på frammarsch. Stylisten Frida Zetterström berättar hur de nya kläderna är gjorda. Modevisning i studion. Se klippet ovan!

Läs hela

Mias man Niklas blev hennes fru Nathalie

Mia Åhlunds man Niklas trivdes inte som man. Han gjorde en könskorrigering. Efter 29 år som gifta förnyade de sina löften och Nathalie blev Mias fru. Hör dem berätta i klippet ovan!

Läs hela

Drabbades av aggressiv blodförgiftning - tvingades amputera armar och ben

Småbarnspappan Henrik "Hempa" Posse trodde att han drabbats av en förkylning - men det var aggressiv blodförgiftning, sepsis. Läkarna tvingades amputera hans armar och ben, och hans näsa föll av. Hör Hempa och sambon Madeleine berätta i klippet ovan!

Läs hela

Gunnar Johansson mobbades på jobbet - fick ingen hjälp

Professor Gunnar Johansson drabbades av hjärtsvikt på grund av mobbning på jobbet. Han fick ingen hjälp och till slut blev han utköpt. Advokat Michael Fischbein, som hjälpt över 600 personer som också mobbades på jobbet, berättar vad en person som mobbas på arbetsplatsen kan göra. Se klippet ovan!

Läs hela

Dans är hälsosamt och gör oss bättre på att läsa av känslor

Dans är nyttigt både för kropp och själ. Dominika Peczynski berättar hur det känns att delta i Let's Dance. Dansforskaren Eva Bojner Horwitz förklarar hur dans påverkar oss.

Läs hela

Lyxig vardagsmat med kostrådgivare Ulrika Davidsson

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson ger tips på snabb - och nyttig - vardagsmat, som dessutom håller blodsockret på en jämn nivå. Nyttigt med andra ord. I klippet berättar Ulrika hur hon gör den enkla maten.

Läs hela

Pernillas nyfödda dotter smittades av resistent bakterie - dog efter åtta dagar

Pernilla Browns tvillingar föddes för tidigt i veckan 28. Efter några dagar drabbades de små flickorna av infektion. Bara åtta dagar ung avled den ena tvillingflickan. Antibiotikan tog inte på de resistenta bakterierna.
Se intervjun i klippet ovan.

Läs hela
Visa fler