Pia: Varför är det ingen som skriver och uppmärksammar manmisshandel i våra medier ?
Pelle Billing: Det saknas helt enkelt kunskap om ämnet. Dessutom har det i många år sagts att kvinnomisshandel beror på en s k könsmaktsordning, och då tror folk att det per definition alltid är en kvinna som blir slagen.

maria: hej!! min sambo blev både psykist och fysiskt misshandlad av sin förra flickvän... han mår fortfarande dåligt till o från pga det.. hur ska jag stötta honom?
Glenn Forrestgate: Berätta för honom att det är inte hans fel hon är en sjuk människa som behöver vård. Han är inte ensam och ska inte känna skam bara se till att det inte händer igen. Han kanske ska läsa boken så han kan gå igenom det med någon annan

Stefan: Är det mer rätt att slå en psykiskt sjuk människa, än att ge en kvinna en örfil? Du beskriver med stolthet hur du spöade en pedofil som var intagen inom rättspsyk, för att han bara skulle ha stryk. Men du som var dömd för kvinnomisshandel hade troligen blivit lika illa behandlad om du hamnat på en kriminalvårdsanstalt. Du framstår som att Du är Gud, den som bestämmer vem som ska straffas med spö, och inte straffas.
Glenn Forrestgate: Självklart inte och det lät kanske illa men jag hade så mycket ilska och när han började berätta så brast det.

Christina: Varför tas inte detta upp i vår jämställdhets debatt ?
Pelle Billing: Så här långt har jämställdhetsdebatten handlat om kvinnofrågor, och de flesta vet inte ens att det finns viktiga mansfrågor. Jag tycker att det är bra att viktiga kvinnofrågor får den uppmärksamhet de förtjänar, men det är dags att även börja belysa viktiga mansfrågor.

Henrik: Det är svårt att sluta tänka på henne trots allt illa hon har gjort och det är snart 4 år sen, jag har svårt att komma vidare och att släppa det som hänt.Har du nåt tips förutom att man ska acceptera det som hänt?
Glenn Forrestgate: Se till att leva 100% varje dag och unna dig livet se framåt prata gärna med en psykolog.

Bilbao.Jr: Gick ju kanon, stolt man blir!
Glenn Forrestgate: Tack älskar dig

maria: okej...han anmälde misshandeln till polisen.. fick till svar:jaha varför slog du inte tillbaka då...det är så synd att inte många förstår att detta verkligen händer!!
Glenn Forrestgate: Det är därför vi ska lyfta ämnet nu

OTH: Ruggigt starkt Glenn!
Glenn Forrestgate: Tack

Jennifer: Glenn! Jag har stor förståelse o medlidande för dej. Jag vet tjejer i min närhet som slår sina män. Jag är 36 år och mina vänner med,så det händer alla åldrar och är fruktansvärt att de ska få ske..Det händer ingenting ,poliserna tror inte på männen.? Jag vill inte umgås med dom längre, och ser hur dessa männen blir så ledsna o förtvivlade o jag tänker bara...men DRA. Ha de bäst,mvh Jennifer
Glenn Forrestgate: Berätta för dom att de är värda mer och se till att de bryter nu

Svaevaren: Pelle: Har du märkt någon förändring i socialtjänstens attiyder, behandlas män mer förutsättningslöst nu vid konflikter där en kvinna är inblandad? (vårdnadstvister exv.)
Pelle Billing: Socialtjänsten präglas liksom samhället i övrigt av en okunskap om mansfrågor. Därmed så tror man inte att män kan bli misshandlade, och man tror heller inte att kvinnor kan slå barn. Mitt arbete består av att sprida denna kunskap, för jag tror att socialtjänsten i grunden menar väl, men att de inte vet hur verkligheten ser ut. Det finns även en del konservativa värderingar hos socialtjänsten - och man tror då att mamman automatiskt är den bästa och viktigaste föräldern.

fanny: våld är väl våld? det spelar väl ingen roll om man är kvinna eller man? av erfarenhet är det svårt att bli trodd som misshandlad kvinna också..
Pelle Billing: Jag håller med! Allt våld är lika fel, och vi ska ha bra stödsystem för de som drabbas av våld, vare sig du är kvinna eller man.

Nina: Hur har du gått vidare idag?
Glenn Forrestgate: Jag har en ny fru sedan fem år som är underbar och fått tillbaka kontakten med min son. Jag jobbar på Friskis & Svettis och får bara positivitet varje dag. Är gyminstruktör också

JoelNys: Hej Gleen jag är en kille på 23 år .jag har aldrig läst en bok men när jag slog på tven å fick höra om din bok kände jag att jag måste börja läsa å jag ska börja med din
Glenn Forrestgate: Tack

Amanda Daal: Hur länge hade ni varit tillsammans innan du såg dom första tendenserna till att allt inte var som det skulle? Big up till dig, du är en stark man! Hoppas ditt liv blir rikt av kärlek och lycka!
Glenn Forrestgate: 2,5 - 3 år Tack lycka till själv det värmer

yvonne: Vart du känslomässigt beroende av din flickvän, eftersom du var kvar hos henne fast hon slog dig.
Glenn Forrestgate: När man älskar någon så äer man beroende

SE16: All respekt till dig mannen! Sjukt gripande berättelse. Även om vi inte känner varandra väl så känns de grymt bra att veta att du ser ljust på livet igen! Hoppas boken gör succe! Jag har uppmanat alla här i Västerås att köpa och sprida boksläppet!. Ta hand om dig och din familj så ses vi när vi ses=) /SE16
Glenn Forrestgate: Tack mannen

Jennifer: Varför är det alltid dom snällaste och goaste killar/män som får Bitchar till tjejer????
Pelle Billing: Om man är för snäll så märker nog partnern att det finns ett utrymme att behandla en illa, och om partnern har problem med sig själv kan det leda till att hon/han utnyttjar situationen. Att vara snäll är bra, men att vara en dörrmatta är inte bra.

Me: Hej jag lever med en kille sen många år tillbaka. Han är otrogen hela tiden och missbrukar. Hans bror ser vilka skador han har tagit av knarket. Vad ska jag gör för att komma till steget då jag verkligen lämnar honom? Flyttade men vi är hela tiden i alla fall. Han intalar mig att det är jag som är sjuk i huvudet. Gått till den graden så jag äter massa mediciner nu för att orka. Något bra råd? För som det är nu så står jag som dig. Vid en bro och funderar på att hoppa bara för att få lugn och ro en dag i mitt liv. Orkar snart inte mer. Mvh/ME
Pelle Billing: Du måste lämna honom. Försök hitta ett tillfälligt boende. Antingen hos familj/kompisar, eller ring en kvinnojour (jag förutsätter att du är kvinna...). Använd de stödsystem som samhälllet har för kvinnor!

Gagge: Känner igen mig väldigt mycke i glenns fall. Jag själv levde med en kvinna som började kasta knivar på mig. Jag kunde inte sova. Fick theralen av psykakuten för sömn men det hjälpte inte så mycke. Hon styrde mig med järnhand och fick inte gå ut utan sitta i lägenheten varje dag varje kväll.. Var jag på jobbet eller väl fick gå ut så ringde hon alltid och förstörde min dag. Tillslut blev man appatisk och bara satt och stirra medans hon skrek. Nu har det med fört att jag inte klarar en normal relation och släpper in nån på livet riktigt.
Glenn Forrestgate: Det är för djävligt att någon kan göra så mot en. Se till att njuta varje dag och lev livet till 100% Du kommer att träffa rätt person när du minst anar det.

Annie: Har du fortfarande kontakt med nån i hennes släkt? Försöker hon få kontakt med dig?hur?
Glenn Forrestgate: Genom mina vänner genom att få tag i mitt telefon nummer har bytt säkert 30 gånger och har hemligt nummer.

Annie: Är denna boken du har skrivit sann? missade ganska mycket av det på tv.
Glenn Forrestgate: Ja den är sann självbiografi

Åke: Varför har man inte gjort en undersökning på kvinnors våld och misshandel i Sverige ?
Pelle Billing: Det beror troligen på att vi har en stark feministisk rörelse som påverkar politiken på allra högsta nivå. Det gjordes en stor studie i Sverige 2001 som hette "Slagen Dam", men då undersökte man bara hur vanligt det var med våld mot kvinnor. Förhoppningsvis håller det på att förändras nu, och Brottsförebyggande Rådet har belyst behovet av kunskap om våldsutsatta män i nära relationer.

Helene: Jag såg bara slutet på programmet men vill bara säga att det är jättebra att ni uppmärksammar problemet för jag och två tjejer skrev vår B-uppsats om män som blir misshandlade i parförhållande och märkte tydligt brist på litteratur, ovetskap och oförståelse hos människor att detta faktiskt förekommer. Så än en gång, jättebra att ni uppmärksammar detta och att du Glenn skrev din bok om detta!!!
Pelle Billing: Jätteintressant att ni skrivit en uppsats om detta! Kontakta mig gärna på pellebilling.se så kanske ni kan skicka uppsatsen till mig? Keep up the good work.

William/16år: Tjena! Såg precis på eftertio hos malou, jag tycker att det är så jävla bra att du går ut och snackar om det här! Du ska ha så jävla mycket beröm för det du gör! Killar som kanske sitter i samma situation som dig borde få träffa dig och snacka! Det är så svårt att träffa en psykolog och berätta det man har vart med om för någon som inte har vart där själv! hade jag varit i samma situation hade det betytt GULD att få träffa dig, en skön snubbe som själv har vart där! Du är en kung, det du har gjort är så jävla stort att bara sitta i den där soffan och nånstans "förnedra sig själv" genom att sitta och berätta det här betyder så mycket för dom som själva sitter där! Peace<3
Glenn Forrestgate: Tack glö,m inte bort att du är bäst själv och förtjänar det bästa . Jag hoppas att vi kan få resurser nu så det blir möjligt

Lena-Maria Haug: Fint att detta tema tas upp även här i Sverige. Det är viktigt att inte glömma bort att denna problematiken faktisk existerar. Som ledare för en organisation i Norge som jobbar förebyggande mot självmord bland annat ser vi att det är viktigt och kunna fånga upp männen i våld i nära relationer tidigt. Annars hamnar många i självmordstankar, självmordsförsök och annan destruktivitet. Se över gränsen, tillsammans kan ni bli starkare. Lycka till med boken, skall helt klart köpa den. Så min fråga hur kommer ni att vidare jobba med att få dette upp bland politiker och andra beslutsfattare, finns det någon stödförening?
Glenn Forrestgate: Vi kommer att kämpa på och försöka skapa mera debatter och kräva politekerna att svara på hur de ska lösa problemet

Åke: Som man slår man inte tillbaka eller vill fösvara sig. Sitter så djupt rotad i en att man inte slår en tjej. Eller med andra ord blir dubbelt på något sätt, en tjej får ett oerhört psykiskt övertag på så sätt . Hur vanligt är det med psykisk misshandel mot män resp. kvinnor ?
Pelle Billing: När man mäter det fysiska våldet via forskning så mäter man ibland även psykiskt våld, och även detta är jämt fördelat mellan könen. Så myten om att det är män som slår och kvinnor som står för psykisk misshandel förefaller inte stämma. Både kvinnor och män kan slå och använda psykisk misshandel.

Annie: Varför fortsatte du och älska henne om hon gjorde sån saker?
Glenn Forrestgate: Kärleken är blind vad ska man säga. Dessutom var jag för svag på slutet att bryta upp

confused: Tack för att du tar upp det här. Hon sitter och gråter nu. Vi förstår hur det egentligen är i vårat förhållande!
Glenn Forrestgate: Tack själva lös era problem annars gå skilda vägar

Kim: Vi har glömt bort varandra här i samhället, det finns ingen empati, komunikation, dialog samt rättsäkerheten var finns den när man behöver hjälp. Vi måste börja prata och ge kärlek till varandra. Tack Glenn och Pelle för ett bra program. Kim.
Pelle Billing: Håller med om att rättssäkerheten är viktig att sätta fokus på just nu i Sverige. Hannes Råstam har demonstrerat detta i Quick-fallet, och vi vet att män som anklagas för kvinnomisshandel eller våldtäkt ibland blir oskyldigt dömda.

joel: måste läsa din bok glenn.. undrar lite på hur man går vidare efter att man slitit sig fri... det sista som hände med mit ex var att hon slog sönder ett glas i handen i desperation å hotade att anmäla mig till polisen om jag inte stannade.. känner igen mig i din historia även om det inte hann till den nivån av misshandel som tur är...
Glenn Forrestgate: Överlever du det här så blir du 1000 gånger starkare jag är hungrig på livet. Har missat tio år som hon stulit

Mia Raunegger: Insåg inte själv hur stort problemet var förrän jag pratat med folk om boken. Det visade sig att ALLA kunde referera till någon man som blivit utsatt. Bra att du och anomaR lyft frågan!
Glenn Forrestgate: Tack

Mia: Man läser bara om kvinnor som blivit våldtagna, utsatta för våld etc. varför har media sådan ensidig syn och rapportering kring de här frågorna ?
Pelle Billing: Media vet att det säljer att framställa kvinnor som offer. Förhoppningsvis kan vi få en mer balanserad rapportering nu när även mansfrågorna börjar lyftas.

Henrik: Hej! Ska genast köpa din bok! Har liknande erfarenhet, med psykisk misshandel där barn varit inblandade. Min fråga: Var fick du hjälp med den aggressivitet som pyrde inuti dig? Hon som förstört ditt liv och din relation med din son. Det äter upp en inifrån. Hur kunde du gå vidare med ditt eget liv?
Glenn Forrestgate: Jag slåss på träningar och för Bajen på gatan mot liksinnade som vill slåss för oss. Någonstans måste det pyra ut.

Stina 67: Stark berättelse som gjorde intryck och ska läsa boken. Vilken resa du gjort sen vi hängde på samma uteställe i Sumpan och du va Glenn Galaxy för mig. Önskar dig all lycka i framtiden :-)
Glenn Forrestgate: Tack ja det var tider det;)

Christer: Hej pelle. När jag var i Gleens situation och anmälde, sa polisen att jag skulle l" Lägga AV " för vi har inga verktyg att ta hand om sånt...
Pelle Billing: Ja, det är svårt att få ett bra bemötande av polisen som man i denna situation. Polisen saknar kunskap, och har svårt att tro på att en kvinna kan klara att slå en man.

JoelNys: Glenn du ska va stolt över dej själv . För du är en rikitg förebild
Glenn Forrestgate: Tack

Nina: Det handlar nog om vilken socialtjänst man har. Jag har upplevy precis tvärtom där pappan grät sig till "damernas" förlåtande att ha slagit sina barn fast han erkände. Tror man redan under utbildningarna av bla socionomer poliser får in detta med kvinnor som slår sina män. Tycker du är väldigt stark som går ut med detta.
Glenn Forrestgate: Lika illa vem det än drabbar dags att lyfta problemet

Svaevaren: Pelle: (fortsättning ang socialtjänsten och ämnet f chatten) Är de konservativa värderingarna något som socialtjänstens chefer eller auktoriteter som din kår, läkare, konfronterar, tror du? Dvs de som fortgår med förutfattade meningar, dömer på förhand (läs : män)?
Pelle Billing: Jag hoppas och tror att värderingarna kan förändras när ny kunskap börjar spridas. Men vi får se... Det kommer nog att ta några år, med tanke på hur ingrodda de radikalfeministiska värderingarna är i samhället.

Amanda Daal: Hur lever hon idag? Är hon fri?
Glenn Forrestgate: Ja hon letar efter mig och tror jag ska rädda henne.

Annie: Jag tycker att kvinnor och män ska bli lika behandlade, varför blir dom inte det?
Pelle Billing: Bra fråga! Jag håller helt med om att alla individer ska få samma bemötande, men det är en utmaning för oss alla att lyckas med det.

Henrik: Kan man nå dig på ett telnr? Till Per Billing.
Pelle Billing: Du kan gå till min hemsida www.pellebilling.se Där finns ett kontaktformulär där man kan skicka ett meddelande till mig.

Linda-Sophie: Hej, Har en kill kompis som blir slagen hemma. Han vågar sällan ligga i samma säng som sin fru. Vet inte hur många ggr han ringt mig för,hon varit på honom. Med både tillhuggen som kniv"satt"in en klädgallje i armen,mm.Sist så bröt hon fingrar på honom. Han/dom har en pojk på 17 år som bor hemma. Därför kan han inte skilja sig. Säger han. Kan det vara så,han är rädd för att skilja sig? Rädd fölora pojken? Önskar kunde göra mera för honom. Glenn,berömer dig att du"gick"ut med detta. Måste försöka få tag i boken din.. Jag blir så FÖRBANAD när hör på tv,mm. Om hur synd det är om kvinnor när dom blir misshandlade. vilka svin männen är. sällan att lika väl KVINNORNA kan vara SVIN,också. Tack ännu en gång för boken.. Mvh Linda-Sophie Har bett honom
Glenn Forrestgate: Se till att han bryter nu. Sonen kommer få ärr för livet. Han förstör för sig själv och sin son om han stannar kvar. här min blogg http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

Bernt: Det är aldrig försvarsbart att köra med slå på käften attetyden,oavset om det är patitenter eller om det är kvinna /man eller man/kvinna eller man/man,konstigt att man inte såg dom tendenserna på psyk så dom kunde förhindrat misshandeln...undrar vad ska man möta en så kallad smäll på käften med då? det måste ju vara nåt värre då eller?..jag tar absolut avstånd från slå på käften attetyden oavsett vilket kön det gäller...
Pelle Billing: Ja, det är svårt att bemöta en smäll på käften. Det bästa är att omedelbart lämna sin partner om det händer. Man kan inte bo med en person som inte respekterar ens fysiska integritet.

Kirsti: Hei. Flott program. Hvor finner jeg linker til bloggene deres. Jeg har en venn som jeg vet vil trenge å lese om dette.
Glenn Forrestgate: http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

Lotta: Jag tycker att ni män ska stå på er. Ibland verkar det som om vi kvinnor vill se er nertryckta! Jag avskyr feminister och är själv tjej. Jag tror det är många med mig. Dagens män är så medvetna om jämställdheten så varför bråka med dem? Och du Glenn är verkligen stark! Min beundran!
Glenn Forrestgate: Tack

melinda: hej glenn! jag är så himla glad och tacksam att du hade modet att gå ut med din historia! otroligt starkt och bra gjort av dig! jag har själv misshandelserfarenhet då min gamla flickvän misshandlade mig både fysiskt och psykiskt samt sexuella övergrepp. det var tufft nog för mig att folk skulle ta vår relation på allvar då den var lesbisk, så det blev ännu tuffare för mig att få folk att ta mig på allvar när det gällde misshandeln, så jag förstår absolut att det är oerhört tufft för män som går igenom liknande saker. folk tror inte att en tjej kan göra någon annan så illa, men tjejer har ju händer, fötter, mun och hjärna precis som män har. det är väldigt viktigt att få ut information att det verkligen händer. tack tack tack tack! modiga människor som du behövs!!!! :D jag är glad att du lever ett bra liv nu! kram och kämpa på!
Glenn Forrestgate: Tack så mycket. Ingen förtjänar att få stryka av den man älskar http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

1 2 3: Starkt av dig att vara med i tv mycket bra jobbat
Glenn Forrestgate: Tack http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

mari: Själv Q o känner sorg inte minst över den minst sagt sneda debatt som råder. Här framställs Q som det EVIGA offret. I denna sakens natur finns inbakat " ett offer är underlägsen och kan inte göra fel. STARKT FORRESTGATE Kvinnan annorlunda men INTE BÄTTRE
Pelle Billing: Jag gör själv ofta samma poäng. Att synen på kvinnan som ständigt offer är negativt för kvinnor. Vi behöver en ny kvinnosyn där vi ser kvinnor som kapabla individer som kan göra sina egna val.

Henrik: Hej Glenn Hur kom du vidare. Har du släppt det hela eller tänker du på henne på morgonen och kvällen mm?
Glenn Forrestgate: Hon finns inte hos mig i mina tankar hon är inte värd det http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

Kimy: Glen, det var väldigt starkt av dig att berätta om hur du har haft det. Jag hoppas verkligen att många får hjälp genom att läsa din bok och att många ser en väg ut från de destruktiva förhållanden som vissa lever i varje dag.Du har visat att det finns en väg ut och att man inte ska skämmas för att berätta för folk. Är glad över att du hittat en bra kvinna nu. Njut av livet, ta hand om dig och en massa kramar från Kimy.
Glenn Forrestgate: Tack http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

Kimy: Glen, det var väldigt starkt av dig att berätta om hur du har haft det. Jag hoppas verkligen att många får hjälp genom att läsa din bok och att många ser en väg ut från de destruktiva förhållanden som vissa lever i varje dag.Du har visat att det finns en väg ut och att man inte ska skämmas för att berätta för folk. Är glad över att du hittat en bra kvinna nu. Njut av livet, ta hand om dig och en massa kramar från Kimy.
Glenn Forrestgate: Tack http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

Jennifer: Tack för en stark berättelse,o all lycka o kärlek till dej,kram <3 <3 <3
Glenn Forrestgate: Tack http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

moderator: Då stänger vi chatten. Tack alla som ställt frågor och stort tack till Glenn och Pelle!

Anita: Till Pelle Billing! Trots att samhället numera vet att det kan finnas tex borderlineproblematik med i bilden när kvinnor misshandlar män, så förbiser man detta faktum under så lång tid, att stor skada redan hinner ske! Hur kan det komma sig?
Pelle Billing: Borderline är svårt att fånga om man inte är en tränad läkare eller psykolog. En borderline-kvinna kan framstå som vän och oskyldig när hon träffar myndighetspersonal och hon är också oerhört duktig på att manipulera. Dessutom har vi ju myten om den goda kvinnan och den goda modern som gör att vi inte vill se att kvinnor kan begå onda handlingar.

Gagge: Aahh det är fördjävligt.. Men jag lever mitt liv till nästan 100% Jag bröt upp.. orkade inte mer.. Fick iväg henne till ett behandlingshem i skåne nånstans. Det var länge sen nu jag hört nått från henne. Men ibland händer det att jag tänker på henne och då är det aldrig de bra sakerna utan varför jag änns var med henne varför jag inte bröt upp tidigare.. Hon kunde ju bli rasande om inte upplägget på mat tallriken var fel. själv har jag också tränat kampsport i hela mitt liv. brottning boxning karate kickboxning och dyligt men aldrig någonsin rört en kvinna så det är väl därför de kan vara att de får ett psykisgt övertag och jag vet att jag är för snäll och fortfarande kan bli lite utnyttjad men märker sånt relativt snabbt så jag hinner bryta upp.. Vill ju alltid tro det bästa om människor.
Glenn Forrestgate: Precis Lycka till http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

joel: gick du vidare med hjälpa av psykolog lr annan hjälp, för jag har själv försökt. tror delvis att två förhållanden efter min träff med mardrömmen gjorde så att det inte höll.. misstro drömmar mm . mvh joel
Glenn Forrestgate: Jag fick hjälp när jag satt inne http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

JoelNys: Om man skulle vilja ha kontakt med dej Glenn finns det nått sätt å göra det då
Glenn Forrestgate: http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/