OPTO DESIGN
De här produkterna kommer från opto design och finns i flera färger. Det finns bland annat brickor, glasunderlägg och bordstabletter. Priserna ligger på ca 20- 250 kronor.

ÅHLENS
Åhlens har tagit fram ett tiotal produkter efter att ha fått representera "Den officiella bröllopsserien". De kommer att säljas from den 30 april.
Produkter:
Blå presentkasse mönstrad blå/vit, 20 x 26 x 11pris 49:- Stor presentpåse mönstrad grön /guld, 28 x 33,5 x 13 pris 69:-
Presentaskar Finns i tre storlekar:
Stor, mönstrad grön/guld 13,5 x 31,5 x 25,5 cm pris 99:- Mellan, mönstrad vit/guld 11,5 x 21 x 21 cm pris 69:- Liten, möstrad ljusblå/vit 11,5 x 14 x 14 cm pris 49:-
Mönstervävt vitt överkast med blå sammetskant. Finns fi två storlekar 100% bomull 180 x 260 pris 995:- 260 x260 pris 1295:- Kuddfodral 50 x 60 pris 299:-
Mönstrat paraply marin/vit/guld ihopfällbart med fodral pris 149:-
Kökshandduk 50 x 70 cm bomull/linne pris 99:-
Scarves ljusblå/ vit/guld och mönstrad polysatin pris 199:-

DELICATO:
Delicato har tagit fram en blåbär hallonmazarin till den officiella bröllopsserien. Den lanserades förra veckan, 12 april.
Beskrivning: En mazarin utöver det vanliga med smak av svensk sommar. Bakad på smör, kärlek och mycket mandel.

UPSIDE:
De har produkter som nyckelringar, ljuslyktor, magneter och muggar.
I samband med Hennes Kungliga Höghet Victoria, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland och Daniel Westlings bröllop, ville vi på Sandberg Tyg&Tapet AB göra en hyllning genom att skapa ett tyg och ett tapetmönster.

CLOETTA
I Den Officiella Bröllopsserien presenterar vi Cloettas Bröllopschoklad som bjuder på sex nya chokladprodukter, både askar med exklusiva praliner och chokladkakor. Med vår choklad upplever du romantik och fest och det finns något att uppleva för alla chokladnjutare.

I de tre pralinaskarna får du dessutom en väldigt speciell gåva som ett minne från den historiska dagen,officiella foton på Kronprinsessparet, det är olika bilder i de tre pralinaskarna.

KIVIK
I Kiviks bröllopsserie ingår åtta produkter, från must till cider.

ARVID NORDQVIST
- Bröllopet kommer bli en folkfest, detta i kombination med vårt egna jubileum och stiftelsens syfte att motverka ungdomars utanförskap, gjorde det till ett självklart val att Classic kaffe och Arvid Nordquist skulle vara en del av den Officiella Bröllopsserien. Att göra gott, smaka gott och sprida glädje känns som essensen i Classic kaffe, säger Erica Bertilsson, Marknadschef på Classic kaffe.

Förpackningen är försedd med Den Officiella Bröllopsseriens sigill och är klädd ett mönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott som innehåller Nordstjärnan och Tronföljarkronan.
Classic Svea finns till försäljning i dagligvaruhandeln och andra utvalda försäljningsställen från och med mitten av Mars. Classic Svea kommer ha samma pris som övrigt bryggkaffe från Arvid Nordquist.

EKELUND
Här på Ekelunds Linneväveri är vi stolta över att få vara en del av de nationella festligheterna som en av leverantörerna till Den Officiella Bröllopsserien. Den Officiella Bröllopsserien från Ekelunds omfattar en högtidlig produktserie i naturfärgat halvlinne med bordsdukar, servetter, tabletter, löpare och handdukar, samt en produktserie i bomull med de utvalda färgerna: Sera_merblå, mörkblå och lindblomsgrön. Dessa textilier finns i positiva och negativa färgställningar med oanade möjligheter till vackra dukningar. Royal Wedding - Textilier i tiden.

FRÖDINGE
Frödinge Bröllopstårta är en klasisk svensk gräddtårta med traditionella svenska smaker. Tårtan är bakad av två saftiga sockerkaksbottnar fylld med vaniljkräm, vaniljgrädde och hallonsylt som ger en frisk smak. Sylten i fyllningen är formad som hjärtan. Tårtan har ett täcke av vit marsipan och är dekorerad med Den Officiella Bröllopsseriens sigill i choklad.

När personalen utvecklade tårtan hämtades inspirationen Prinsessornas kokbok och är en utveckling av det vi idag känner som Prinsesstårta. Att det skulle bli en gräddtårta kändes självklart, eftersom det är en symbol för firande. Det är en värdig tårta oavsett om man vill fira Kronprinsessparet, sin egen bröllopsdag eller någonting annat.

GUSTAVSBERG
Till Den Officiella Bröllopsserien har Gustavsbergs Porslinsfabrik tagit fram en bägare och vas med en handmålad kantrand samt med Den Svenska Tronföljarkronan, samt en skål serie i tre storlekar dekorerat med ett grafiskt mönster där man funnit inspiration på Drottningholms Slott.
Samtliga produkter ovan finns i två färgställningar: vitt och guld samt blått och guld. Dessutom tillverkas en klassisk minnestallrik. Samtliga produkter är i äkta benporslin och har presenterats och godkänts av Hovet.

MEMA GAB
Den 1 april kommer vi att lansera de produkter som ingår i Den Officiella Bröllopsserien. De godkända produkterna som pryds med den Svenska Tronföljarkronan är:

- Svensk matgaffel, matkniv, bordsgaffel, bordskniv, bordssked, dessertsked, kaffesked och tårtspade
- Servettring
- Classic ljusstake, höjd 85 mm & 155 mm
- Drottningholm skål, höjd 60 mm
- Drottningholm vas, höjd 195 mm

Mönstrets estetik är inspirerad av ett befintligt grafiskt mönster på Drottningholms Slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Oskar I och drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade den nya inredningen, inklusive mönstret. Mönstret har förenklats från sitt ursprung och Svenska Tronföljarkronan förstärker den personliga prägeln. Stjärnan är en variation på Nordstjernan, en annan välkänd svensk nationalsymbol.

WEIBULLS
Weibulls har valt ut fröer som tillsammans bildar en traditionell sommarbukett. Man sår under sommarhalvåret och är som vackrast följande sommar. Med följer även bl.a. ett satinband att binda buketten med. Trycket på bandet är inspirerat av ett tryck från Drottningholms slott.

RÖRSTRAND
Den Officiella Bröllopsserien från Rörstrand kombinerar tidlös tradition med personlig prägel och består av åtta väl valda delar i kungligt serafimerblått och äkta guld.
Den Officiella Bröllopsserien från Rörstrand finns i butik fr o m 3 maj.