10.00 Populära Åsa Larsson är en av våra allra bästa deckarförfattare. Hennes nya spänningsroman Till offer åt Molok är fantastiskt spännande.

10.21 Färgstarka Ernst Billgren är aktuell med sin första egna utställning på sex år. Det blir hemliga byrålådor och små vildsvin tillsammans med jättemålningar. Samtidigt introduceras hans konstnärskap som pekbok till de allra minsta.

10.32 Flottans badhus var ett av favoritställena att leta efter modeller när Eugène Jansson målade sina kraftfulla bilder av nakna atleter. Konstvetaren Patrik Steorn och Waldemarsuddes museichef Karin Sidén berättar om hur den nakna, muskulösa manskroppen tog över som skönhetsideal.

10.42 "Jag är en nörd", säger Johanna Koljonen. Mångsysslaren Johanna är just nu aktuell med seriealbumet Oblivion High där hon blandar friskt med japansk manga, svenska folkmyten om Näcken och det finska nationaleposet Kalevala.

10.59 Titanic! Det är hundra år sedan Atlantångaren kolliderade med ett isberg och sjönk. David Camerons romantiska film kommer i en ny 3D-version och många böcker och dokumentärfilmer om fartyget och dess öde ges ut just nu.

11.12 Hur tar vi hand om de dementa? Stefan Gurt har skrivit en bok sin fars sista tid på demensvården och jämför det med det traditionella kinesiska sättet att ta hand om sina föräldrar.

11.30 Vi som brinner för böcker. Vi lämnar några udda boktips, om några riktigt smala böcker och spännande specialområden. Missa inte det.

11.36 Tack för idag!