Just nu är Johanna Koljonen aktuell med mangaserietidningen Oblivion high som utspelar sig på ett högstadie i Upplands Väsby.
- Näcken stiger upp ur vattnet och byter plats med en japansk utbytesstudent, säger Johanna Koljonen i Efter tio.

Värsta nördarna


En av anledningarna till att serien utspelar sig på ett högstadie är för att alla känslor är så starka under den tiden. Och att det finns ett så stort spann av just känslor att spela på. Johanna Koljonens egna minnen från högstadiet är positiva, fast att hon beskriver att hon inte var den häftigaste i klassen.
- Jag var en sån som brann för läsämnena och man blir inte så cool då, säger hon.
Hennes räddning blev att alla de "värsta nördarna" samlades i samma klass och på så sätt var det aldrig ens tal om någon mobbning.
- Vi var lite i majoritet och kunde känna oss ganska coola i vår egen lilla grupp. Annars hade det nog kunnat vara svårt.

"Carola är en medelålders företagsledare"


Förutom Oblivion high är Johanna Koljonen dessutom aktuell med boken Främling som handlar om Carola. Och författaren berättar att hennes bild av sångerskan har ändrats i takt med att boken tagit form.
- Vi har väldigt svårt att förstå att Carola är en medelålders företagsledare. Utan folk behandlar henne ofta som den 16-åriga tjej hon var när hon slog igenom, säger Johanna Koljonen.

Se hela intervjun med Johanna Koljonen genom att klicka på bilden ovan.