Samtidigt har många av oss ett komplicerat förhållande till vår kropp; vi kan tycka former är vackert på andra men inte på oss själva.

Bloggaren Katrin Zytomierska diskuterar med Maja Engström från föreningen Frisk & fri - Riksföreningen mot ätstörningar.


Hej alla engagerade tittare! 

Vad roligt att ni diskuterar kring vårt tema ”Min älskade & hatade kropp”.  De skeva kroppsidealen är ämnet för denna vecka. Tanken är att lyfta fram motrörelsen till kroppshetsen och fetthatet som finns i samhället. Vi vill lyfta fram kroppspositivismen och de modiga kvinnor som tar plats och vägrar skämmas för sina kroppar!

Men vi vill också våga vända och vrida på tankar och känslor som en kan ha om sin kropp. Vi bjöd in den kontroversiella bloggaren Katrin Zytomierska eftersom hon uttrycker värderingar som vi vet finns i samhället i stort och som har en inverkan på hur vi känner och tänker. Det är åsikter som ställs på sin spets, men ibland kan det vara intressant att lyfta fram ytterligheterna för att visa på dubbelheten som finns i detta känsliga ämne.

Fortsätt gärna att diskutera och debattera kring det här viktiga ämnet!

/Redaktionen för Malou Efter tio