Chisandra (Örten som ser ut som pepparkorn)
Chisandra, eller fjärilsranka, är en så kallad adaptogen, dvs den är allmänt stärkande och vitaliserande. Den används som livsmedel och är särskilt populär för sina hälsoeffekters skull.
Enligt kinesisk hälsokunskap sätter chisandra "Qi", livsenergin i rörelse. Liksom ginseng används den för att stärka och pigga upp, utan att ge en upptrissande effekt.

Gojibär (Orange avlånga bär)
Dessa bär kallas ibland för superfrukter därför att de är näringsrika och innehåller antioxidanter i form av vitaminer och mineraler, som skyddar kroppens celler. I Kina används de för att stärka kroppen och även i örtrecept för exempelvis kärleksté.
Gojibär är numera mycket uppskattade även i Europa.

Angelicarot (Största växten)

Lakritsrot
Lakritsroten har traditionellt använts i både öst och väst för luftvägar, mage och tarmsystem. I Kinesisk örtlära är den också känd för sin förmåga att harmonisera flera örter i ett recept och få dem att fungera bra ihop.
Lakritsroten anses ha en kramplösande verkan på luftvägarna vid irritabel hosta och används även i samband med astma och bronkit. Den kallas för adaptogen, vilket innebär att den verkar allmänt stärkande. Bland annat anses lakritsroten främja binjurarnas funktion, varför den även används mot stress och stressrelaterade sjukdomar.


Kanel
Kanel har en värmande effekt, kan vara effektiv mot förkylningar och anses vara verksam mot illamående, gaser och diarréer. Stärker försvagade njurar.

Psylliumfrön

Ingefära
Ingefära används för att stimulera hjärnan, den stärker hjärtat. Används även vid magåkommor och förkylningar och halsbesvär.

Kinesiska hallon stärker Yang i njurmeridianen och används i många olika recept.
Yang står för det ungdomliga och den värmande energin i kinesisk hälsolära.

Angelikarot kallas även för Dong Quai. Det är en klassisk ört som används både i väst och öst för att stärka magen. Den används till exempel i Svenskdroppar och i Belly Balance. I Kina kallas den även för "Kvinnans ginseng" därför att den anses särskilt bra för kvinnors hälsa. Den används till exempel vid mensbesvär. Enligt kinesisk hälsolära anses angelikarot ge näring till blodet (den innehåller bland annat magnesium och flera vitaminer).