Marie Hagberg:

Hej hej, välkomna med era frågor!

Erik: Hej! Jag har så svårt att inleda en dejt, vad ska jag säga? Några tips?
Marie Hagberg: Hej Erik,
Börja med att ställa frågor till dejten. Det kan vara om dejten har några husdjur, var favoritresan går eller precis vad som helst. Om du är lite nervös kan du ha en lista med tio ämnen i fickan, för säkerhets skull. Troligen kommer du inte ens behöva använda dem men blotta vetskapen om att de finns där kommer att göra dig säkrare.
Eller prata om vädret - funkar alltid!

enhaltvanligtjej: skrämmer man bort killarna om man försöker hålla kontakt dagligen, via sms/mail/chat osv?
Marie Hagberg: Hej tjejen,

Ja, tyvärr kan det nog vara så... Låt dem jaga dig lite också.

Lina: hej hej, de är så att en kille frågade mig om ja vill följa med och bada pool och bastu med han men jag är kompis med hans ex, ska ja följa med?
Marie Hagberg: Hej Lina,

Du ska göra vad du känner för. Känns det bra i magen? Satsa på det då. Om inte, avstå.

Lycka till!

Marie

Nonne: Hej! Talar med en ,som det verkar ,jätte trevlig man på en datingsajt. Han har inget foto och jag har frågat efter men får inget ordentligt svar. Ska jag lägga ner, är han upptagen eller vad. Ska jag gå vidare och fråga om telnr, eller lägga ner. /Nonne
Marie Hagberg: Hej Nonne,

Låter lite misstänkt enligt mig. Vad har han att dölja?

Marie

emma85: Hej! har vart på en dejt med samma kille 2 ggr, Han säger han vill träffa mig igen. Men hör sedan inte av sig. Hur länge ska man invänta honom? Vad ska man göra för att få honom på kroken? Verkar vara en kanon kille... Någon jag verkligen skulle kunna tänka mig.. Tacksam för svar. / emma
Marie Hagberg: Det kan ha hänt något - han kan ha tappat bort dina kontaktuppgifter, brutit benen eller vad som helst. Så du kan ge honom en chans till men sedan får det vara nog!

Jonas M: Hej Marie Jag är en kille på 27 år som ännu inte har haft en relation med en tjej och undrar lite över hur jag ska göra för att komma igång med mitt dejtande? Jag är inte jätte framåt som person men gillar ändå att vara social. Jag har ibland lite svårt ibland att tro på att just jag kan hitta någon, att det bara händer andra. Har du några råd att ge mig? Tack på förhand!
Marie Hagberg: Hej Jonas,

Mitt bästa tips är att du ska utgå ifrån att ALLA är intresserade av dig och att du visst kommer att träffa någon! Intala dig själv det hundra gånger om dagen, om så krävs! Till slut kommer det att sippra ner i ryggraden och tjejerna kommer att bli intresserade av dig.

elin: hej! jag älskar att vara kär, och är 17 år, är det dumt att vara ung och vilja vara kär?
Marie Hagberg: Alla åldrar är bra för att vara kär! :-)

Marty mc Fly: Hej om man dejtat en tjej i en månad och det uppstår svartsjuka mellan den tjejen och andra tjejer man dejtar bör man lämna den tjejen, eller vad skall man säga till henne om hon blir svartsjuk när man dejtar andra?
Marie Hagberg: Marty, skulle inte du bli lite svartsjuk om någon tjej dejtade andra också? :-)

hannelor: Ensam mormor söker!! Har fått många svar på min profil men de flesta är bara ute efter sex?? Har skrivit att jag söker trevlig och snäll man, gärna en änkling för jag är änka själv.Då förstår man varandra bättre.Jag är 72 år men känner mig betydligt yngre.Ser bra ut och är helt frisk. Hjälp mig gärna med tips! Hannelor
Marie Hagberg: Tyvärr är det svårt att undvika sådana. Ett hett tips är att ju mer pengar en dejtingsajt kostar, desto seriösare är troligen användarna.

Christel: Hej Jag har ingen fråga utan vill bara tala om hur jag och min man träffades. Det var för 23 år sedan och jag skulle egentligen ut på en dejt med en kille som tyvärr eller som tur var "stod me up" den kvällen. Jag hade ju gjort mig iordning och gick ut på stan ändå. Jag gick till ett ställa jag aldrig varit på i gamla stan och där såg jag en man och tänkte att honom ska jag ha. Han tittade på mig och bjöd sen upp mig och vi dansade hela natten. Sedan den kvällen har vi varit tillsammans, är lyckligt gifta och har tre underbara barn som nu tyvärr har flyttat hemifrån. När jag hör folk som har så svårt att träffa någon, brukar jag undra; hur kunde det vara så enkelt för oss, det sa verkligen klick på en gång och vi är fortfarande kära :) Mvh Christel

A24: Hej! Jag är intresserad av en kille som jag träffar i skolan och pluggar med... Hur ska jag visa att jag är intresserad utan att göra bort mig eller skrämma bort honom? har ingen aning om vad han tycker om mej... Och vi pluggar ju så bra ihop, dumt att förstöra det :P
Marie Hagberg: Härma hans kroppsspråk men vänta en halv minut innan du gör det. Om han lutar sig framåt, gör det du också. Om han leker med pennan, gör det du också. Och så vidare. Du kan också se efter om han härmar dina rörelser/kroppsspråk - det brukar vara ett bra tecken!

Milla: Hej Marie! Jag har just separerat efter 15 år har utflugna barn, jobbar i offentlig sektor. Hur ska jag gå till väga för att lägga ut en kontaktannons på nätet och vad bör jag tänka på ? Är det ett krav med foto ? Är 48 år .
Marie Hagberg: Hej Milla,

En bild säger ofta mer än tusen ord och på nätet brukar det oftast generera upp till 10-15 gånger så många svar! Så ja, ett foto är nästan ett krav.
I kontaktannonsen bör du börja med att beskriva vilka INRE egenskaper du söker efter hos en partner.

Bibbi: Tack, har fått svar genom de andra svaren! Duktig du är!

Sanna: Jag har lämnat en misshandelsrelation, det har nu gått ungefär 4 år som jag levt som singel. Vet inte hur jag ska våga mig ut på "marknaden" igen..... Har du några bra tips att ge?
Marie Hagberg: Hej Sanna,

Vad duktig du är som lämnade en misshandelsrelation - det var starkt gjort!!! Jag tror att du har väldigt stark självkänsla som klarade av att göra det, eftersom du har klarat det kommer du även att klara av att våga dig ut på "marknaden" igen.
Men den här gången - fundera noga igenom vilka INRE egenskaper du söker efter hos en partner. Då kommer det vara lättare att känna igen personen ifråga när du väl träffar den.

Maggi: hej Marie kan du lägga ut din boks titel och var jag kan köpa den. skall ge boken till min son eller läger jag mig i förmycket och gör honom generad?
Marie Hagberg: Hej Maggi,

Det kanske är pinsamt först men samtidigt gör du honom en tjänst för livet. Vad är väl viktigare än att lyckas landa en bra relation?
Boken heter "Handbok för singelmän - dejtingcoachens hetaste tips". Finns att beställa antingen via http://www.mmmarie.se eller fråga efter den hos närmaste bokhandel.
Du verkar vara en bra och omtänksam mamma!

Eva: Vill berätta att min dotter 18 år började prata med en kille på mötes sida! det visade sig att han är 35 år! men dom pratade och ville snart träffas. Jag som misstänksam mamma åkte med henne och fanns en 100 m efter under deras första date, nu har dom setts några gånger och det verkar växa men man vet ju inte hur det fortlöper. Det kan ju vara seriöst, men lite oroligt känns det ännu. hälsn, en lite orolig mamma.
Marie Hagberg:

Hej Eva,

Om jag hade en 18-årig dotter som dejtade en man som var nästan dubbelt så gammal skulle jag också bli misstänksam! Varför vill han ha en så ung tjej?

Hoppas att det går bra!

Vänligen,

Marie

Mirre: Hej Marie! Jätte kul att läsa svaren och få lite tips genom det. Om man bor på landet och aldrig går på krogen,hur gör jag då??Är nätdejting det enda som gäller för min del då? Känns som det är mycket oseriöst på nätet....
Marie Hagberg: Hej Mirre,

Vad kul att du tycker det! Nätdejting är idag det absolut vanligaste sättet att träffa en partner och jag rekommenderar det varmt! Testa du också - du har allt att vinna!

Malin: kan bokas läsas även av kvinnor för att lära sig mer?
Marie Hagberg: Absolut Malin! Annars har jag även skrivit "Börja dejta! En lustfylld och praktisk guide i kärleksdjungeln". Finns att beställa via http://www.mmmarie.se eller fråga efter den hos närmaste bokhandel. Fylld av tips för både kvinnor och män!

Sophie: Är inte dating något väldigt personligt? Det skulle kännas fel att ta datingtips från för det första, någon som inte känner mig och för det andra, från någon som är så väldigt annorlunda än mig själv.
Marie Hagberg: Hej Sophie,

Förstår vad du menar. Dock finns det vissa grejer som nästan alla vill bli bättre på. Dessutom är alla lektioner individuellt anpassade.

Sophie: Tack för ditt svar!

Zäta: Hur på får man vara? träffade en kille på ett bröllop, tog intiativ till att träffas vid ett senare tillfälle och efter vår dejt sa jag att det var trevlig och träffas osv å han höll med. Jag skickade ett sms några dagar senare och frågade om han ville träffa mig igen och han svara att han ville det. efter det har jag messat och frågat hur dagen har varit osv men inte fått något svar. Han verkade ju så intresserad men förstår ju nu att jag är dissad. Var jag för PÅ!?
Marie Hagberg: Det är omöjligt att uttala sig om. Det kan vara precis vad som helst och oavsett vad vi har för teorier om anledningen är det troligen fel... Han kan ha träffat sin ex igen, vara deppig över att mamman är sjuk, ha flyttat utomlands... Det finns andra. :-)

Malin: varför låter det som att det är fel med stor åldersskillnad..? vill gärna höra dina tankar och erfarenheter om det...
Marie Hagberg: Vad har två personer med kanske en generations ålderskillnad gemensamt? Men absolut, det kan gå bra!

Milla: Tack för svaret Milla

Harriet: hej är 61 år och känner inte för sex. hur kan jag få fram det i annonsen. vill ha värme och närhet mensom jag känner nu är sex inget jag längtar efter. finns det hopp om en man ändå? längtar
Marie Hagberg: Det finns fler därute än man anar som inte är så intresserade av sex... Du kanske ska vara öppen med det direkt? Hoppas att du träffar någon Harriet!

tingeling: Hej! Om man har det ganska dåligt i en relation, Båda vill att det ska fungera..har du nått tips?
Marie Hagberg: Om ni har det dåligt i relationen - skulle ni ha valt om varandra idag? Om inte, vad säger det er?

pk: Vad ska man skriva om man är en tråkig person vill inte längra gå på krogen, gillar inte dansa etc utan trivs mera hemma med bra film eller surfa för det låter ju inte lockande...
Marie Hagberg: För rätt person är det oerhört lockande med någon som föredrar att vara hema med en bra film! Själv är jag en riktig hemmakatt (nuförtiden) och tycker att sådant är toppen!

K30: Vad är ditt hetaste tips till de som letar efter sin kärlek på nätdejtingsidor? Och vad är de vanligaste misstaget som folk gör? Mvh Katarina
Marie Hagberg: Hej Katarina,

Mitt hetaste tips till folk som letar efter sin kärlek på nätdejtingsidor är att satsa på ett bra användarnamn eftersom det är det första andra ser. Dessutom bör du absolut ha ett nytaget foto som gör dig rättvisa. Och förstår en bra presentation - börja gärna med att beskriva vem det är du söker, vilka inre egenskaper den personen ska ha.

Mia S: Hur får man svenska killar att våga ta kontakt, tycker de flesta är så tröga fast de egentligen är intresserade. Jag är vänlig mot alla och brukar försöka hjälpa dem på traven men skulle vara roligt om de vågade mer som man upplever att män i många andra länder gör.
Marie Hagberg: Mia, dessvärre är den bittra sanningen att den enda man kan påverka är sig själv. Det är svårt nog... Att försöka påverka andra är tyvärr helt lönlöst, i de flesta fall.
Men jag håller med om svenska killar! Det skulle vara härligt om de vågade mer!!!

Elin: Hej marie! Jag är 34 år gammal och sjukskriven. Jag tycker att det är svårt att skriva en bra kontaktannons på grund av detta. När jag får frågan om vad jag gör för något upplever jag att andra blir reserverade. Har du något bra tips om hur jag kan tackla dessa situationer på ett bra sätt? vh elin
Marie Hagberg: Hej Elin,

Föreslå att ni kan prata om något annat än jobb istället! Det finns så många betydligt roligare ämnen att diskutera än just det.

Marie

Sophie: Jag träffar just nu en kille. Vi är attraherade av varandra och trivs bra och har skoj ihop. Dock känns det lite som att vi inte riktigt är på samma mentala nivå. Vad tror du, ska jag fortsätta träffa honom och se om det mentala stämmer mer överens efter hand? Han är verkligen supergó och tar hand om mig/bryr sig om mig på alla sätt och vis. Jag har en högre utbildning och kan ibland känna att jag vill prata om saker/ämnen som han inte förstår sig på. Jag vill/behöver kanske vara djupare än vad han vill/kan. Ska jag ta det här med en vän istället?
Marie Hagberg: Gör en lista på exempelvis din ultimata drömpartners tio främsta egenskaper. Och poängsätt. Varje egenskap kan få max tio poäng och således kan drömpartnern få 100 poäng. Den ultimata drömpartnern finns dock nästan inte annat än i fantasin...
Men en helt ok drömpartner kanske i alla fall bör ha 80 poäng av 100 möjliga.

"Betygsätt" därefter killen du träffar. Hur många poäng får han? Om han får minst 80 bör du troligen behålla honom. Om han bara får 50 får du bita i det sura äpplet och försöka träffa någon annan.

sandra: får man dejta många sammtidigt?
Marie Hagberg: Absolut! Ju fler du träffar desto mer lär du dig vem du egentligen vill ha. Dessutom är det bra för självförtroendet att dejta många. Och kul!!!!

Sophie: Åh, bra idé! Tack igen, Marie!

Sara: Hejsan! Ska man visa intresse och "ragga" som tjej när man träffar någon, eller ska man spela lite svårflörtad och vänta in personen? några tips?
Marie Hagberg:

Hejsan Sara, tack för mycket bra och viktig fråga! Vad du än gör - spela inga spel! Satsa istället på att vara en BÄTTRE version av dig själv. Någon därute tycker om dig precis som du är, det gäller "bara" att hitta den personen.

gerda: Hej. Vilka män är seriösa hur testar man det? Karin
Marie Hagberg: Hej Karin,

Åh, gör mig och alla män därute en tjänst - testa dem inte! Fundera istället över hur han får dig att känna dig och hur han behandlar dig. Handling talar högre än ord, brukar det heta.

Milla: Undrar om du kan svara på vilka datingsajter som är mest seriösa?
Marie Hagberg: Ju mer pengar det kostar, desto seriösare är de oftast. Matchmakingsajten http://www.PARSHIP.se är min absoluta favorit. Kostar uppemot 400 kr/månad att vara med där men om du köper "Handbok för singelmän - dejtingcoachens hetaste tips" får du en månad gratis!

Miranda: När man skriver till en kille för första gången, ska det vara ett kort "hej" el ska man skriva ett långt brev?
Marie Hagberg: Det finns inga regler för det. Skriv så mycket du känner för utan att det blir en roman.

Milla: Tack !

Fredric: Förutom att beskriva vad man söker, bör man vara ingående i beskrivningen av sin egen personlighet? Eller ska man låta det bero tills man ses?
Marie Hagberg:

Eftersom vi oftast gillar de som liknar oss själva kommer din personlighet ändå att visas upp automatiskt, när du beskriver vem du söker efter.

lisa: Hej, Hur bär man sig åt då man är nybliven pensionär, gift en gång och med ett lång förhållande bakom sig och nu sedan några år ensamstående? Dåligt självförtroende finns med i bilden. Bor på landet långt utanför Stockholm, så här finns inget utbud. Varken vill eller kan flytta...De som är 65 och äldre är dessvärre inte så intressanta, hellre då någon lite lite yngre. Undrar bara hur detta ska gå till. Nätdejting out of question-har bara hittat märkliga män där....'m vh lisa
Marie Hagberg: Börja med att jobba med ditt självförtroende, det är ändå en färskvara. Har du provat med att berätta för alla du känner, inklusive frisören att du gärna vill träffa en partner? Det är säkert många som skulle vilja hjälpa dig att träffa någon, om de bara får chansen. Och även om du tycker att det är jobbigt med nätdejting - ge det gärna en chans ändå! Du har allt att vinna, jag lovar!

Bibbi: Har du egna erfarenheter av att dejta via nätet?
Marie Hagberg: Jepp! :-)

ulla: hej känner du till om det finns ngn spec site där man kan annonsera efter hästsintresserade partners? har nog av män som fått mig att avstå från att tillbringa tid med just hästarna. vill inte gå igenom hela dejtingproceduren och sen finna att "han" inte alls delar mitt intresse. inte första gången. tack på förhand
Marie Hagberg: Hej Ulla,

Känner tyvärr inte till någon sajt för just hästintresserade men det var en rolig idé! Du kanske kan starta en sådan själv?
Annars rekommenderar jag att du är tydlig med att berätta i din profil att hästar är ditt intresse - kalla dig gärna för "hästtjejen" eller liknande som användarnamn. Då sållar du med största sannolikhet bort flertalet av de som inte är intresserade av hästar.

Sanna: Många ensamstående kvinnor är ju låginkomsttagare och kan ha svårt att få ekonomin att gå ihop. Bästa sättet att träffa en partner är genom de dyrare dejtingsajterna säger du.... Hur ska vi låginkomsttagare göra?
Marie Hagberg: Jo, fast i jämförelse med en kväll på krogen är nätdejting ändå oerhört kostnadseffektivt. Det kanske kostar 250 kr/månad och tänk vad många dejter du kan få för den kostnaden!

sandra: många jag dejtar vill ha sex första kvällen. Är det okay att ha sex första kvällen?
Marie Hagberg: Om du vill ha sex första kvällen är det helt okay! Om inte ska du avstå.

Johanna: Håller m dig om att det nog är en viss typ av man, ganska lik mig själv, som jag önskar. Vill ha en seriös relation. Förväntar jag mig förmycket? Är det svårare att hitta den rätte då?
Marie Hagberg:

Ungefär 70% av Sveriges drygt två miljoner singlar vill träffa någon, så det ska gå bra!

Pottan: Fick en lite luddig bild av din konsulterande, inget illa menat. Men min fundering är vilken teoribildning du har? Har du studerat något eller kör du lite på måfå ? Peace!
Marie Hagberg:

Har läst biologi vid universitetet och hade tänkt att specialisera mig på humanetologi, dvs människans beteende, när jag istället hoppade av och startade upp ett bemanningsföretag istället. Dessutom är jag utbildad coach. Viktigast av allt är dock mitt livslånga intresse och bara det faktum att jag hittills har lyckats skriva fyra relationsböcker och dessutom gjort ett relationsspel (Catch), gör att jag kan enormt mycket inom detta ämne. Och delar dessutom gärna med mig av mina kunskaper. :-)

Rebecca: Jag skriver på dejting siten jag är med i att jag enbart söker seriös partner. Skrämmer jag bort män om jag är tydlig med vad jag söker?
Marie Hagberg: Ja Rebecca, riktigt sååå tydlig behöver du inte vara. Stryk alla negationer och krav från profilen.

WeraMaria: Hej! Är det att rekommendera att träffa sin date mer än en gång!
Marie Hagberg: Absolut! Träffa gärna varandra minst två-tre gånger innan du slänger din dejt på soptippen. Tänk på att de flesta av oss vill gärna ha mer än en chans - inklusive din dejt.

K: Hej marie. Jag är en singeltjej på 42år. Jag har varit singel i stort sett hela mitt liv och nu har jag börjat längta efter kärleken mer än någonsin. Jag har provat allt från krogen, nätet och kontaktanonser men det slutar alltid efter första dejten. Män vill inte fortsätta träffa mig. Vad är det män vill ha vad är det för fel på mig...?kramar
Marie Hagberg: Hej K,

Du är säkert helt perfekt precis som du är K! Och du ska veta att du absolut inte är ensam i din situation - jag har träffar hur många som helst som är i din ålder och äldre och varit singlar i hela livet! Nu vet jag inte var du bor men i Stockholm, Göteborg och Malmö är det dessutom kvinnoöverskott, vilket inte gör saker och ting lättare. Kram tillbaka och hoppas att du träffar någon snart!

Rebecca: Nätejting blir lätt ytlig. Får känslan av att bilden är viktigare än texten jag skriver. Hur löser jag detta?
Marie Hagberg: Bilden är viktig! Trots allt köper vi inte ens ett par sockor utan att titta på dem först. På matchmakingsajten PARSHIP.se finns det inga bilder att se... I alla fall inte initialt. Kanske kan vara något för dig? Tror att de är den enda sajten som har det så.

agneta: Jag är så ledsen att vara singel, blir alltmer isolerad och håller mig hemma. Hur bryter jag mönstret, är med på alla dejtingsiter
Marie Hagberg: Du kanske ska ta en dejtingdiet? Inte dejta ett endaste dugg under exempelvis tre månader utan bara pyssla om dig själv så gott det går under den tiden? Gå på bio, teater, spela golf... eller vad du än tycker om. Och satsa på att dejta och lära känna dig själv under den tiden! Sådant är alltid bra för självkänslan och självkänsla är något vi alla behöver jobba med regelbundet. En riktig färskvara.

Erika: Är frånskild med två barn sedan några år tillbaka och vill gärna hitta en man o dela livet med, jag är ganska ung, kan min önskan skrämma bort männen då jag ibland själv kan känna att jag vill lite för mycket, för fort...
Marie Hagberg:

Om du har en man i närheten som är klok och som du litar på, kan du visa upp vad du skriver.

ulla: hej du poängterar hur viktigt det är med ett foto. kan det inte bli så att man väljer bort "bra" personer för att just utseendet inte lockar. jag själv har svårt att kontakta män som ser för bra ut. jag själv ser fin ut enligt andra men jag själv tycker inte jag har ngt foto som gör mig rättvisa och som jag vill visa upp. vad göra?
Marie Hagberg: Ja, absolut kan det vara så att man väljer bort "bra" personer. Ett hett tips är att du går till en duktig fotograf och make up-artist som hjälper dig att komma mer till din rätt på bilden.

Annica: Hej jag har haft lite otur i kärlek kan jag säga, har två barn och separerade med barnens pappa efter 11 år har efter det haft 2 förhållanden på ca 2 år var, den sista partnern var otrogen och det tog slut i april.. har varit med på en grarisdejtsida och dejtat en del men inget klick.. svårt som ensamstående mamma att hinna med att dejta, har barnen på heltid.. har du nårga tips till mig!!!???
Marie Hagberg: Ta chansen i vardagen. När du går och handlar eller sitter på bussen, finns det någon där som fångar din blick? Ta chansen och börja prata med honom! Om du tycker att det är läskigt - vad är det värsta som kan hända?

Jan: Hej! Jag är 40 år gammal och tenderar att bara attraheras av mycket yngre kvinnor och män. Dessa tycks inte i sin tur dras till mig. Hur ska jag hitta någon? Finns det några internetforum där exempelvis 20-åringar söker 40-åringar?
Marie Hagberg: Dessvärre är det ett mycket svårt fall. För att förstå det lättare är det bara att gå till sig själv - vad skulle du själv tycka om en 60-åring skulle ragga på dig? Det är precis samma sak. Dessvärre vet jag inte heller några passande forum för det.

tingeling: Vad tycker män är attraktiv hos en kvinna?
Marie Hagberg: Någon som är nöjd med sig själv brukar vara det som är allra mest attraktivt!

malin: hej, jag är 31 år och eg aldrig varit i närheten av relation. ingen har visat intresse. jag längtar verkl efter en man o barn snart. börjar nu tänka vad är eg för fel på mig, varför blir ingen intresserad. tycker jag försökt ett ant tips för singlar men inget har 'hjälpt'.
Marie Hagberg: Visar du intresse själv? Det brukar vara väldigt effektivt. Och smickrande!

Anneli: Hej Marie! Vad ger du för tips inför en dejt. Finns det knep att vinna intresse? Finns det "onsynliga regler" att skapa intresse. Typ att inte vara för på eller av eller ... Jag har lärt känna en kille som jag är så rädd att "skrämma". Varje gång vi ses blir jag mer och mer förälskad. Hur ska jag gå till väga? Har du något tips? Tack!
Marie Hagberg: Hej Anneli,

Du kan exempelvis satsa på att hålla uppe ögonbrynen en halv sekund extra när du träffar honom. Eller se till att vara där det är mörkt, eftersom pupillerna då utvidgas, vilket gör att han undermedvetet kommer att finna dig (ännu) mer attraktiv!

helene: Jag är en tjej på 42 år, är singel sen 4 år tillbaka vad ska jag göra för att våga dejta igen?
Marie Hagberg:

Se till att gå besöka självförtroende- och självkänslegymmet! Och fundera över - vad är det värsta som kan hända om du vågar dejta igen!

Rebecca: Är ingen krogtjej direkt. Tips på bra ställen att gå ut med dejten på?
Marie Hagberg: Vad tycker du om att göra? Gå på en promenad, åk skridskor tillsammans, fönstershoppa julklappar... Kolla gärna evenemangstipsen i tidningen för tips!

Stefan: Hej, Jag har väldigt svårt att veta hur jag ska inleda ett mail till ngn som jag är intresserad av på datingsajterna. Är lite rädd att de jag är intresserad av inte alls skulle vara intresserad av mig till baka. Skulle med andra ord behöva ngn bra öppningsreplik som fångar intresset och inte bara blir fånigt
Marie Hagberg: I England är tydligen den allra vanligaste raggningsrepliken ett enkelt "hej". Funkar alltid!
Annars kan du testa med att ställa en fråga - alla gillar vi att så i centrum för intresset.

hedvig: Tack för alla tips Marie! Jag har redan ändrat texten i min dejtingprofil och fokuserat på vad jag söker istället för vem jag är. Det ser faktiskt mycket trevligare och intressantare ut! kram på er alla singlar därute och lycka till/hedvig

Maria: Hej! Har testat att nätdejta i över ett år. Jag tycker mig se att många män nästan har till "hobby" att sitta och chatta m kvinnor och sedan blir det inte mer....får känslan av att männen hela tiden vill ha en dörr öppen, det KAN ju dyka upp ngn bättre! Har du ngn erfarenhet av detta fenomen?
Marie Hagberg: Jo, det är dessvärre en av nackdelarna med nätet, att det finns ett så enormt utbud att det alltid finns någon som är bättre runt hörnet.

Rebecca: Måste säga att jag fått många tips på egna frågor samt läsa svar du gett andra. Tack!

Tess: Jag är medlem på några nätdejtingsidor och tycker det är väldigt svårt att få kontakt med killar där. Har du några tips på saker jag kan skriva i det första mailen till någon? Jag kommenterar aldrig deras utseende eller så utan brukar kommentera något de skrivit i sina presentationer, eller om jag ser att det rest någonstans. Men jag får väldigt sällan svar på min mail. Är killar verkligen så ytliga att de kollar på mina foton och sen bara inte bryr sig? Jag tänker ju att man vill ha kontakt med folk när man är med på en sån sida.
Marie Hagberg: Du gör helt rätt som kommenterar något i deras presentationer. Du kan gärna ställa någon fråga också. Många killar gillar dessutom om de får känna sig som "experten" i något ämne. Utnyttja det. :-)

Saga: Hej Marie, Jag är kär i en kille som jag har barn med men dock inte är tillsammans med, hur ska jag göra för att få hans intresse?
Marie Hagberg: Hur gjorde du för att få honom på fall första gången?

Marie Hagberg: Tack alla ni som har skickat in frågor och stort, stort lycka till med kärleken!!!

Fortsätt gärna skicka in frågor via http://www.mmmarie.se så svarar jag på en del där.

Vänligen,

Marie