På måndag är Alicia Vikander gäst, vår största kvinnliga Hollywoodstjärna. Trots att hon bara är 29 år har hon hunnit spela in en rad storfilmer och medverkade i hela nio filmer på två år. Det är en otrolig prestation och för sin roll i Danish girl belönades hon med en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Det har inte hänt en svensk skådespelare sedan Ingrid Bergman fick en för drygt 40 år sen.

På första parkett satt Alicias mamma som precis tillfrisknat från en svår cancer. Jag frågar Alicia om livet i Hollywood där hon är omgiven av en hel stab som bestämmer över henne och hur hon samtidigt försöker behålla sina svenska fötter på jorden. Hon talar även om vad Metoo-rörelsen betytt för henne och vad hon varit med om. Missa inte den intervjun.

Dessutom Doktorerna förstås. Johan Kaarme ska berätta om varför det är så viktigt att vaccinera sig mot mässling och om man nu är osäker på om man haft sjukdomen eller blev vaccinerad, hur gör man då?

Malou Efter tio hade inte varit något utan våra uppmärksammade teman. Vårt första tema är: ”Jag är jude”. Vi har bjudit in svenskar som ska berätta om hur det är att leva som jude i Sverige 2018. Våra första gäster är en barnfamilj som tidigare bott i Zurich där man öppet är jude utan problem. Nu har de flyttat till Sverige och säger åt sina barn att inte berätta att de är judar. En svår balansgång. Men många judar upplever att klimatet mot dem har hårdnat.

Detta var bara ett litet axplock. Vi har massor av spännande ämnen och gäster på gång. Bland annat en hemlig gäst, det stora dragplåstret i årets Lets dance som vi presenterar på torsdag, först av alla.

Vi ses på måndag 5 februari klockan 10!


Varma hälsningar
/Malou