Jag heter Madelene och är en 38-årig fyrabarnsmamma. Mitt yngsta barn, William, är 10 månader, det äldsta 17 år. Min älskade sambo heter Thomas.

Jag älskar att vara ute i naturen, umgås med familjen, resa, titta på film (både hemma och på bio), träna (i vanliga fall). Jag arbetar på IBM sedan 1998 men är just nu mammaledig till slutet av september detta år.

Min vikthistoria:
Tills jag var 6 år var jag väldigt smal och åt nästan inget alls, man såg revbenen både fram och bak. Sedan började jag äta lite mer normalt och har inte haft några problem med vikten förrän jag började jobba på IBM. Då kröp, sakta men säkert, kilo efter kilo på mig, kläderna satt åt mer än normalt. 1999 åkte jag på en kryssning och hade med mig en klänning. Jag skulle få på mig den och kände att det var riktigt tajt. Jag bad om hjälp att dra upp dragkedjan i ryggen, men det gick inte. Det fattades nästan 1½ dm i ryggen!

När jag kom hem vägde jag mig och hade under mitt första år på IBM gått upp ca 12 kg. Sedan dess har jag pendlat i vikt. Jag har gått ner med hjälp av Viktväktarna och gått upp igen när jag slutat röka. Jag har gått upp ytterligare i samband med graviditeter och mammaledighet.

När jag skulle börja arbeta igen hade jag ca 22 kg övervikt. Jag började röka igen och gick snabbt ner 15 kg. Innan jag blev gravid med William hade jag bara några kilos övervikt men med graviditeten gick jag upp 23 kilo. Efter att han föddes gick jag ner ungefär hälften.

Under november, december och januari har jag ätit massor och slutat träna. Jag kommer inte ens ut på promenader på grund av snön som gör det omöjligt att dra barnvagnen. Efter jul hade jag passerat 90 kilo. Då kände jag att nu får det vara nog! Jag väger mer nu än jag gjorde när jag var höggravid med William.

Vi har bokat in en resa till Thailand i november och då vill jag ha en snygg och tränad kropp och Tomas friade på nyårsafton så det blir bröllop sommaren 2012.