Under Magdalena Graafs medverkan i Let's dance år 2009 drabbades hon av en hjärnblödning. I Efter tio berättar hon om minnena av händelsen, från Let's dance och tankarna om framtiden.

Magdalena hade haft kraftig huvudvärk under cirka en veckas tid. Hon och hennes danspartner Daniel da Silva hade just tagit en ridtur och var på väg till träningslokalen när hon kände att alvedonen inte hjälpte mot huvudvärken längre. Till slut kunde Magdalena knappt stå på benen.

Läkarna bedömde läget akut

Hon åkte till Löwenströmska sjukhusets akutmottagning i hopp om att få smärtstillande så att hon kunde fortsätta träna. Men där gjorde läkarna en annan bedömning.

"Hur ska jag kunna dansa?"

Magdalenas hjärna röntgades och det visade sig att det inte rörde sig om någon vanlig migrän. Ett blodkärl i hjärnan hade spruckit och blod pumpades ut mellan hjärnhinnan och hjärnan. Hon fick åka akut till Karolinska där de opererade.
– Min första tanke var: ”Hur ska jag kunna dansa med slangar i huvudet på fredag?!”. Man blir ju som i en bubbla i Let's dance. Sen kom självklart det viktiga - att jag överlevde.

Hör henne berätta om hjärnblödningen och tiden efteråt i klippet ovan.