– Det känns fantastiskt att TV4 investerar ytterligare i just Malou Efter tio. Den utökade sändningstiden ger oss en möjlighet att satsa ännu mer på våra starka teman med aktuella ämnen, säger Malou von Sivers, programledare och producent Malou Efter tio.

– Under våren kommer vi bland annat att granska piller-Sverige. Förbrukningen av antidepressiva läkemedel har fördubblats och frågan är om de verkligen gör nytta. Kanske är de till och med skadliga, säger Malou von Sivers.

Detta är den 23:e säsongen för Malou Efter tio. Som vanligt kommer programmet att innehålla både veckoteman där redaktionen går på djupet med aktuella företeelser, långa personliga intervjuer och nedslag i både den politiska och den kulturella världen.

Måndagarna ägnas i huvuddrag åt Doktorerna, aktuella ämnen för barnfamiljer tas särskilt upp i tisdagssändningarna, på onsdagar sänds Malous bokklubb, på torsdagar blir det ofta psykologiska dilemman kring personliga relationer och veckan avslutas med Malous filosofiska salong i fredagssändningen.

Nytt för säsongen är Malou & Seriespanarna som diskuterar och tipsar om aktuella dramaserier.

– Malou Efter tio går mycket bra både linjärt och digitalt. Det här stärker oss ännu mer dagtid. Malou har en unik förmåga att möta alla människor, och de längre samtal som programmet erbjuder uppskattas av hennes trogna publik i alla åldersgrupper, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4-Gruppen.

Malou Efter tio har säsongspremiär i TV4 måndagen den 30 januari klockan 10.00.