Doktorerna om medicin, hälsa och vetenskap. Malous Bokklubb som blivit något av en institution.

Temasatsningar som är vår specialitet. Malous filosofiska salong med spännande gäster som tänker nya tankar. (Finns även som podcast på www.acast.com/maloueftertio.)

Vi tror att vi har kunnat fylla ett behov i en allt mer komplicerad och fragmentarisk värld och jag tror att den tid och det samhälle vi lever i måste berättas genom människor. Det är först genom dessa starka historier som man blir berörd och engagerad.

Det var också en av de viktigaste saker som jag tog upp i mitt tacktal när jag fick Stora Journalistpriset förra året.

Berättelserna är helt avgörande för att skapa en större förståelse och gemenskap.

Tack till alla er tusentals kända och mindre kända personer som på ett öppet och modigt sätt valt att dela med er av era berättelser! Vi får ständiga bevis på vad det betyder för de som tittar och inser att de inte är ensamma. Sen har det ägt rum fantastiska möten både i och utanför teve-rutan, som vi ska återkomma till under säsongen.

Jag hade naturligtvis inte kunnat åstadkomma denna framgångssaga ensam. Jag har ett superkompetent gäng medarbetare bakom mig, som ser till att vi kan göra dessa kanonprogram år efter år.

Vi ska fira hela säsongen, göra tillbakablickar och se vad som hände sen, men också berätta om det som händer nu och framåt.

Bajs var ju ett tema som väckte stor uppmärksamhet och det visade också tydligt hur tabubelagt detta ämne är. Men vad hände sen? Forskningen kring tarmfloran är något av det mest spännande och viktigaste just nu. Tarmen kallas den andra hjärnan. Det tar vi upp på måndag.

Förre finansminister Anders Borg har varit en återkommande gäst i Malou Efter tio. I en uppmärksammad intervju sa han att han längtade efter att sluta som finansminister och ville vara en vanlig kille som handlade på ICA. Det blev stora löpsedlar. Hur blev Anders Borgs nya liv? Han kommer i premiärveckan.

Det gör även Sven Wollter, som funderar över livet, kärleken och döden. Allt detta och mycket mer kan du se under säsongen som börjar på måndag. Missar du något så hittar du det på TV4play.se

Vi ses på måndag. Välkomna!

/Malou von Sivers