Malou von Sivers och Efter Tio-redaktionen har valt det dem anser är säsongens tio bästa Efter Tio-program. De närmaste dagarna visas de i TV4.

I detta favoritavsnitt av Malous Bokklubb har Malou von Sivers mött Doris Lessing i hennes hem i London i det som kan bli Nobelpristagarens sista intervju, om man får tro författaren själv.

Hon talar om hur Nobelpriset förstörde hennes lust att skriva och om hur hon avskyr feministerna som "stulit" hennes berömda bok "Den femte sanningen" och gjort den till sin kultbok.

Hur var det att träffa Doris Lessing? - Det var nervöst eftersom jag inte visste vilket humör hon var på, säger Malou von Sivers. Jag tycker att det blev ett fantastiskt möte. Hon är en kvinna som snart fyller 90 men som fortfarande har glitter i ögonen, en rapp tunga och besitter ett av de skarpaste intellekt jag har mött.

Nanne Grönvall
, schlagerartist och ny deltagare i Körslaget och Anneli Rogeman , chefredaktör på tidningen Vi, har läst Doris Lessings roman "Alfred & Emily" som är veckans bok. De bjuder även på sina bästa boktips.