Kära tittare!

Tack för en fin och spännande säsong där så många av er har följt oss. Ni har tittat, tyckt till och kommit med spännande idéer. Antalet tittare i alla åldrar har ökat hela tiden.

Det har varit många och spännande personer, berättelser och ämnen som fyllt program efter program under hösten.

Vissa personer, möten eller ämnen stannar kvar extra länge.  Som när Gunde föll i tårar då han berättade om sin dotter Julia som precis som Gunde och hans hustru drabbats av infektionen Twar. Då brast det. Sorgen och maktlösheten kom väldigt nära. Gunde, som vi alla är van att se som den sorglösa, högpresterande idrottsmannen visade under ett ögonblick hur skört livet kan vara. I sin dotter såg han sig själv när han stod på tröskeln till sin enastående karriär. En karriär som dottern Julia precis har börjat, men som nu brutalt fick avbrytas på grund av Twar.

Gunde och hans familjs öde stannar kvar.

Jonas Gardell som skrivit sin smärtsamma berättelse ”Torka aldrig tårar utan handskar”, en berättelse om hur ”bögsjukan” slog till med full kraft på 80-talet och ingen förstod varför unga män dog som soldater i ett krig. Jonas beskrev med vrede och tårar, hur skammen, skulden och sorgen vällt upp inom honom när han skrivit sin romantrilogi. Han fick oss alla att återuppleva och begrunda våra egna tankar, känslor och reaktioner inför de unga män som så orättvist drabbades av aids.

Jonas Gardell stannar kvar.

Prästen Ulla-Britt Persson, som var med på den tiden och begravde många, många män förlorade själv sin son i aids. Hon beskrev hur hon hanterade sorgen och sina demoner genom att gå ut i naturen. Demoner tycker inte om frisk luft, sa hon.

Ulla-Britt Persson stannar kvar.

Vi har berättat om människor som försvunnit, frivilligt eller ofrivilligt. Organisationen Missing People mer än fördubblade sitt medlemsantal under vår tema vecka.

Fyra arbetslösa har klivit fram och berättat om sin situation. Lena van Rooy, Micke Strid, Kerry Wiberg och Wadhah Al Abodi har modigt beskrivit hur det är att vara arbetslös. Den privata karriärcoachen Nina Jansdotter och Alexandra Sjöberg från Arbetsförmedlingen har letat jobb, peppat och inspirerat de arbetslösa att hitta jobb. Vi kommer att fortsätta följa dem tills de fått jobb.

Under vårt tema Malous Jobbakut fick Wadhah sin dröm i uppfyllelse: han kommer att få börja på en lastbilsutbildning som anordnas av Arbetsförmedlingen.

Det finns många andra berättelser och möten också. Skratten ej att förglömma. Inte minst i champagneluncherna.

Nu tar jag klivet ur rutan och börjar planera nästa säsong med min kreativa redaktion. Vi har massor av spännande tankar och idéer som kommer att synas i rutan i slutet av januari!

Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

Malou von Sivers