NYHETSBREV Malou Efter Tio i TV4, torsdag 8 maj 2014

Säsongsfinal!

Programinnehåll, cirkatider med reservation för ändringar:

 

10.00: Jämställdheten viktigaste valfrågan enligt Orup

Thomas "Orup" Eriksson spelar i sommar in TV4-succén Så mycket bättre och gör i höst sin första helt egna krogshow. För Malou von Sivers berättar han bland annat om hur det är att bli pappa efter 50, om åldersnoja, och om sitt starka engagemang för feminism och jämställdhet.

10.24: Tyra Sjöstedt om sitt beroende av värktabletter

Populära bloggaren Tyra Sjöstedt berättade nyligen för sina följare att hon är beroende av värktabletter. Hela livet kretsar kring att ha tillgång till medicinerna. Tyra är chockad över att själv ha hamnat i den här situationen, och är samtidigt rädd för vad det ska innebära att sluta med tabletterna. 

Omkring 65 000 personer i Sverige är beroende av värktabletter, men mörkertalet är stort.

10.47: 4 610 dagar i fängselse utan rättegång 

Malou von Sivers stöttar kampanj för att uppmärksamma svenske journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan september 2001 utan rättegång. Det är skådespelaren Rafael Edholm som har startat en aktion för att uppmärksamma sin släkting, Artister som Timbaktu, Edda Magnason och Adam Tensta finns med på en ny låt för Dawit, och i Kungsträdgården i Stockholm finns en kopia av Dawits cell som bland annat Malou har suttit i. 

10.58: Veckans tema: Komma ut varje dag

För tio år sedan berättade Tove Bergman att hon trots att ha fötts som biologisk pojke har en kvinnlig könsidentitet. Operation och hormonbehandling för könsbyte följde. Det har varit tio år då hon känt sig som en eremit, missförstådd och socialt utanför. Först nu känner sig Tove hemma igen i sociala sammanhang. 

11.21: Tack för den här säsongen!

Gabriel Forss och 20-årsjubilerande kören One Voice avslutar denna säsong av Malou Efter Tio med Pharrell Williams globala succélåt "Happy" som visats över 222 miljoner gånger på Youtube.

Vi ses igen i höst!

Malou Efter tio på sociala medier:

facebook.com/Maloueftertio <http://www.facebook.com/Maloueftertio>

twitter.com/Maloueftertio <http://www.twitter.com/Maloueftertio>

instagram.com/Maloueftertio <http://www.instagram.com/Maloueftertio>

Prenumerera på vår Youtube-kanal: youtube.com/Maloueftertio