Med mig på resan har jag min dotter Julia som föddes med gomspalt. Hon hade tur som är född i Sverige. Det är annorlunda på Madagaskar som är ett av världens fattigaste länder. Det har varit oerhört gripande att följa de barn som haft turen att få en operation. Jag var med när den svenska plastikkirurgen Petra Petersen opererade 9-åriga Clara som har blivit svårt mobbad på grund av sin läppspalt. Den omtumlande resan kommer att visas i Malou Efter tio senare i höst.

Jag var också sommarpratare i P1 den 10 juli och programmet fick ett enormt gensvar. Massor av historier liknande min egen strömmade in till redaktionen och till mig personligen. Jag kan konstatera att vi är mer lika än vi tror.

Första veckans tema handlar om vad vår barndom gör med oss på gott och ont. Måste man försonas för att gå vidare? Varför fastnar vissa människor i sin barndom medan andra går vidare? Det är några frågeställningar vi tar upp.

Doktorerna är tillbaka där vi i första programmet gör gentester för att se hur man ska äta och träna för att gå ner i vikt. De allmänna råden passar inte alla. Hur kommer det sig att två personer äter och tränar lika mycket, men den ena går ner tio kilo och den andra inte ett gram?
Doktorerna svarar.

Bokklubben är förstås tillbaka och likaså Malous filosofiska salong.

Missa inte våra populära teman med starka historier

Hör av dig om du har något du vill berätta! Maila oss på maloueftertio@tv4.se!

Vi ses snart!

/Malou