Kl.10.00 Vice statsminister Åsa Romson om systerskap, solarier och att släppa efter i sin käraste hjärtefråga 

Det har gått ett och ett halvt år sedan hon blev Vice statsminister och miljöpartiet hamnade i regeringsställning för första gången någonsin. I förtroendemätningar ligger hon på botten och hon har fått genomgå ett stålbad av kritik för allt från att svika Miljöpartiets ideal i flyktingfrågan till att uttrycka sig olämpligt i media. Men vem är hon egentligen, Sveriges mest högutbildade minister?

Kl.10.23 Vårsolen är här –men var går gränsen mellan nyttig D-vitaminboost och fara för hudcancer?

Trots att medvetenheten om solens faror är så hög ökar antalet svenskar som drabbas av hudcancer med 5 procent varje år. Samtidigt ger solen oss det viktiga D-vitaminet som 85 procent av alla svenskar har för lite av vintertid. Läkarna vägleder dig i djungeln av solkrämer, D-vitaminpiller och vi visar vilken typ av leverfläckar man ska gå till läkaren med. 

Kl.10.53 Författaren Susanna Alakoski med dottern Runa om att leva med rädslan för att inte kunna andas

Susanna Alakoski har alltid skrivit böcker som skildrar de utsatta. En osynlig grupp som lever under ständig utsatthet och som ständigt är granne med döden är de som är gravt allergiska. Susanna Alakoskis dotter Runa är pälsdjursallergiker och allergin har präglat hela hennes barndom.

Kl.11.15 Pollensäsongen drar igång –tips och stöd från läkaren till alla som drabbas

Ögon som kliar, hög puls, snuva och en känsla som påminner om influensa. Men det är pollenallergi det handlar om och den stora gruppen allergiker som blivit förbisedd så länge av både allmänheten och sjukvården. 

Kl.11.21 Veckans Tema ”Kampen om barnen” med friidrottaren Linnea Elfström som blev slagträ i en vårdnadstvist

Linnea var 8 år när hennes föräldrar skiljde sig. Då började ett helvete av tvister i domstolen och Linnea kastades mellan en mamma som inte lät henne träffa sin pappa och en pappa som baktalade mamman. Ett liv med återhållen anda där den enda räddningen var att bli bäst på allt.

Kl.11.35: Tack för idag!

Följ oss i sociala medier:

http://www.facebook.com/Maloueftertio

http://www.twitter.com/Maloueftertio

http://www.instagram.com/Maloueftertio

http://www.youtube.com/maloueftertio