Kl.10.00 Tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth kämpar för tysta barer och caféer – om att höra dåligt och leva i ljudmässig tortyr 

Lena Adelsohn Liljeroth föddes med en hörselskada och hörde bara 25 procent. Detta har fått henne att ofta känna sig utanför och bli trött. Hon undviker krogar på grund av de höga ljuden som gör att hon inte hör vad folk säger. Nu kämpar hon för fler tysta barer och offentliga miljöer tillsammans med bland annat Micael Bindefeldt.

Kl.10.25 Journalisten Emilie Roslund lyfter på det skamfyllda locket till sin smärtsamma abort 

Varför talar vi inte om smärtan vid en abort? Dels den fysiska smärtan under aborten dels den psykiska smärtan efteråt. Det undrar journalisten Emilie Roslund som gjorde abort 2013 och nu vill ifrågasätta mäns syn på abort som att ”det bara är att ta ett piller”.  

Kl.10.45 Träning för dig som inte har tid- gör det på 20 minuter och få samma resultat
Vardagsstressen kan göra att det är svårt att finna tid att komma iväg till gymmet. Så skippa gymmet och klara av träningen hemma på 20 minuter helt utan redskap. Eller använd barnen som redskap för att göra träningen jobbigare!  

Kl.10.56 Snarkning hos barn orsakar koncentrationssvårigheter och lidande i vardagen

Ny forskning från Sahlgrenska Akademin visar att barn som snarkar så att de får andningsuppehåll kan få stora problem. Sebastians son Nils 4 år, var ständigt trött, arg, började kissa på sig och gick inte upp i vikt, fram till han fick en halsoperation och livet vände.

Kl.11.20 Emmi är en av väldigt få som har två livmödrar –nu är hon gravid i den ena

Emmi Söderlund är gravid i sjunde månaden –men bara i halva magen. Symptom på dubbla livmödrar är oregelbunden mens och svårigheter att få barn. Och så finns ett fåtal par som blivit gravida i båda livmödrarna samtidigt!

Kl.11.35: Tack för idag!

http://www.facebook.com/Maloueftertio
http://www.twitter.com/Maloueftertio
http://www.instagram.com/Maloueftertio
http://www.youtube.com/maloueftertio