Jag heter Thérèse och är 36 år gammal och bor ihop med min sambo Jörgen och våra tre döttrar i Stockholm.

Jag har alltid älskat gymnastik och idrott och har testat på massor med idrotter. I tonåren åkte jag till Kalifornien som utbytesstudent. Jag bodde hemma hos skolans softball coach, vilket födde mitt intresse för softball. När jag kom hem hittade jag en svensk softball-klubb och levde med softballen all ledig tid efter skolan och även när jag började jobba, i över 15 år. Jag spelade även i landslaget i flera år och det var det absolut roligaste jag visste. Killarna kom och gick men softballen bestod, tills jag träffade min nuvarande sambo år 2000 när jag jobbade på NasdaqOMX:s IT avdelning.

Jag och Jörgen fick vår första dotter i december 2003 och under den graviditeten gick jag upp 30 kg. Hur kom det sig då? Jag blev en riktig soffpotatis, och slutade träna helt, men oroade mig inte - vikten kunde jag ju ta tag i sedan. Tre månader efter nedkomsten var jag gravid igen och hann aldrig ens börja banta. Jag gick upp lite till. Jag har funderat på hur det hela påverkade mig. Det var som att jag från att ha varit en idrottstjej nu var mamma på heltid. Softballtjejerna som tidigare varit min familj och mitt liv byttes ut mot en karusell av blöjor, välling, hämtning, lämning. Jag var nu bara mamma. Jag säger inte att det är något fel att vara mamma, men det blev en drastisk förändring i mitt liv.

När jag började jobba igen två år senare hade jag fått nya spännande – men krävande – arbetsuppgifter. Mina tjejer, endast 1 och 2 år gamla, kom först till dagis och gick hem sist och ändå blev jag inte klar med allt utan fick ta med mig jobbet hem många kvällar. Ju mera stressad jag blev desto sämre sov jag och till slut så orkade jag inte mera. Jag blev sjukskriven för utmattningsdepression i över ett år. När jag kom tillbaka till jobbet hade jag inte lika roliga arbetsuppgifter - det slutade med att jag sa upp mig.

Livet och att vårda människors själar var det jag ville jobba med. Jag utbildade mig till friskvårdskonsulent och sedan började jag en medicinsk yogaterapeut-utbildning där man lär sig läka ut människors sjukdomar med hjälp av olika yogapass. Jag hann bara gå en termin och börja på den andra så blev jag gravid igen. Vår tredje dotter föddes i november 2009 och jag hoppas kunna ta upp min utbildning redan nu till våren om det funkar ihop med min träning under dessa 12 veckor.

Jag har under dessa år gått ner och upp i vikt men aldrig kommit tillbaka till där jag var innan barnen. När jag så fick denna chans så känns det som att någon där uppe håller ett vakande öga över mig trots allt och att det är min tur nu. Martin Lidbergs modell i Svenska Hälsocampen känns rätt för mig. Drömmen är att få tillbaka mitt gamla liv och person och bli en bra förebild för mina döttrar.