Början på sidans innehåll
Nyhetstema

EKN-affären

Alla nyheter och inslag om EKN:s affärer med Belarus

Alla nyheter och inslag om EKN:s affärer med Belarus

Ann Tiberg: ”Hade varit tondövt med annat beslut”

5 min 12 sek

Efter ett fyra timmar långt styrelsemöte under tisdagen beslutade Exportkreditnämnden, EKN, att drar tillbaka sina garantiofferter till Belarus. TV4Nyheternas Ann Tiberg kommenterar beslutet och konsekvenserna för svenska regeringen.

Direktrapportering

Sveriges affärer med Belarus: ”Bolagen används som den del i förtrycket”

6 min 22 sek

Sveriges ambassad i Minsk var inblandad i en miljardaffär med Europas sista diktatur, Belarus. Det visar en granskning gjord av Kalla fakta. Här berättar Håkan Enmark, reporter Kalla fakta om varför affären är så kontroversiell, och hur reaktionerna på avslöjandet har låtit.

Direktrapportering

TV4-reporterns farliga avslöjande i Belarus: "Vi fick filma allt i smyg"

7 min 11 sek

TV4:s reporter Håkan Enmark har rest in i Belarus "undercover". Nu är han tillbaka i Sverige igen och berättar om risken de tog när de åkte till landet som kan vara farligt för journalister. "Vi hade en påhittad historia, åkte dit utan kamerautrustning, vi filmade allt i smyg" förklarar Håkan i Nyhetsmorgon.

Direktrapportering

”Fortfarande möjligt för Exportkreditnämnden att ändra sig”

1 min 43 sek

Idag var det utfrågning i näringsutskottet om Svenska Exportkreditnämndens, EKN:s Belarusaffär. Bakgrunden är Kalla Faktas avslöjande om myndighetens erbjudanden om kreditgarantier till affärer med statliga energibolag i Belarus. Det går fortfarande att stoppa affären, enligt Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Direktrapportering

EKN kallades till näringsutskottet om Belarus-affärerna

2 min 45 sek

Idag var Exportkreditnämndens generaldirektör Anna-Karin Jakto och utrikeshandelsminister Anna Hallberg kallade till näringsutskottet efter Kalla faktas avslöjande om myndighetens erbjudanden om kreditgarantier till affärer med statliga energibolag i Belarus. Ett erbjudande som kom efter att det stod klart Aleksandr Lukasjenko riggat valet och sen slog ned demokratiprotesterna med våld.

Direktrapportering

”Man får sparken om man förespråkar demokrati”

2 min 19 sek

Kalla fakta avslöja nu hur svenska Exportkreditnämnden, EKN, garanterat nära 2 miljarder i en affär som gynnar diktatorn Aleksandr Lukasjenko i Belarus. Här förklarar Kalla Faktas reporter mer om affären.

Direktrapportering

"EKN följer den svenska handelspolitiken"

3 min 22 sek

Så svarar Exportkreditnämndens kommunikationschef Beatrice Arnesson på Kalla faktas frågor om miljardgarantierna till Lukasjenkos diktaturregim.

Direktrapportering