Under torsdagens Eldsjälsgala fick baskettränaren Monica Sandström ta emot den hedervärda utmärkelsen Årets Eldsjäl.

För sitt oförtröttliga engagemang i att ordna aktiviteter för barnen och ungdomarna på klubben i Bräcke och för att hon lyckats öka medlemsantalet trots ortens sinande befolkningsmängd röstades hon fram som vinnare av svenska folket.

Det var en lycklig och rörd Monica som tog emot priset av Anette Norberg under galan.
– Det känns surrealistiskt, är det såhär att vara kändis. Tack alla som har röstat, det här är helt fantastiskt, sa den lyckliga vinnaren till programledarna Peter Jihde och Kristin Kaspersen.

Fler eldsjälar

En jury korade även IK Sävehof till Årets Förening och Cissela Said Alenius från Husums IF till Årets Unga Ledare.


Övriga vinnare

Eldsjälsgalan bjöd även på MiljonBingo med Janne Bylund och numren ropades ut ackompanjerat av Charlotte Sinclair och Calle Sterner från Let’s Dance samt de svenska juniormästarna i pardans.

Bland annat fick Malin Svensson från Vänersborg en Volvo full med pengar till ett värde av ca 1,3 miljoner.

Janne Bylund skrapade även fram 100 000 kronor på Sverigelotten till Lorna Sjögren från Göteborg. Allt överskott från lottförsäljningen går som vanligt tillbaka till Sveriges föreningsliv.

Eric Saade intog scenen

På artistsidan framträdde tonårsidolen Eric Saade, dansbandskungarna Lasse Stefanz, Nanne Grönvall tillsammans med Sator samt det norska stjärnskottet Maria Mena tillsammans med danska uppstickaren Mads Langer.