OM SOS UPPDRAGET

I Tamale i Norra Ghana bor elva kvinnor som valt att bli mammor i en SOS barnby. Här jobbar de för att ge några av de fattigaste och mest utsatta barnen ett tryggt hem, en kärleksfull familj och en framtid. Under tio dagar ska Ernst Kirchsteiger, Mari Jungstedt, Lisa Miskovsky, Niclas Alexandersson, Adam Tensta och My Skarsgård lära känna barnen och mammorna för att kunna föra deras talan i Sverige under sitt år som ambassadörer.

Barnbyn Tamale är ny och växer för fullt. Nästa stora projekt är öppnandet av ett aktivitetshus för barn och mammor i och omkring barnbyn och det är det ambassadörerna ska hjälpa till med.

När ambassadörerna anländer kastas de genast in i arbetet med aktivitetshuset och Ernst blir tagen av mötet med mammorna. Mari och Niclas får följa med socialarbetaren Josephine när hon besöker byn Tuobodom för att träffa Richard. Han är tio år och har förlorat båda sina föräldrar och måste själv försörja sin åldrande mormor. Mari, Niclas och Josephine ska nu ta reda på hur Richards liv ser ut för att utreda om han ska få komma till barnbyn.

SOS Uppdraget sänds i sex delar med start måndag 29 oktober 21:00 i TV4. Du vet väl att du kan se programmet i TV4 Play samtidigt som det går i rutan? Nu kan man nämligen se alla TV4-Gruppens 11 kanaler direkt i datorn, mobilen eller surfplattan. Just nu kostnadsfritt i 30 dagar.