Spelet består av tre olika frågeronder, där de tävlande får se ett antal bilder och en tillhörande rubrik. En bild passar inte ihop med rubriken och det är den som ska bort. För att vinna gäller det att ta smarta beslut och allt eftersom att tävlingsparet avancerar i spelet blir frågorna allt svårare, och prispotten allt högre. Till sin hjälp kan deltagarna få olika värdefulla verktyg, och ju bättre de presterar i tävlingen, desto fler verktyg kan de lyckas kamma hem. 

- Det känns jättekul att få ta mig an en ny utmaning under lördagskvällarna! Jag tror och hoppas att tittarna kommer tycka den här spelet är minst lika kul som jag. Det är otroligt spännande och inte minst tidsaspekten gör att man definitivt får upp pulsen, säger Rickard Sjöberg. Under programmets gång kommer även tittarna kunna spela med i realtid i en app, samtidigt som frågorna visas i programmet. 

-Det känns roligt att utöka vårt samarbete med Postkodlotteriet och erbjuda tittarna en nytt, modernt program som ger en helhetsupplevelse av spänning och underhållning, där de själva också kan interagera live, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4. 

En ska bort sänds i nio avsnitt med start lördagen den 16 januari klockan 19.30 i TV4.