Tillsammans med TV4 ger vi dig nu chansen att spela med i TV-programmet En ska bort. Du svarar på samma frågor som Rickard Sjöberg ställer till de tävlande i programmet, men du svarar i din mobil och har dessutom chansen att vinna pengar.

Spelet i mobilen är igång samtidigt som En ska bort sänds i TV4: Lördagar klockan 19.30-20.00 med start den 16 januari.

Appen En ska bort finns att ladda ner gratis från App Store för iPhone och iPad samt i Google Play för Android-enheter.

Ladda ner appen En ska bort från App Store

Ladda ner En ska bort-appen från Google Play

Så fungerar spelet

När du har laddat ner appen ska du börja med att skapa din spelarprofil. Det gör du genom att följa tre steg där du registrerar dina personuppgifter och godkänner de allmänna villkoren.

Spela med i TV

Varje lördag klockan 19:30 (med start 16 januari och nio veckor framåt) kan du vara med och tävla om pengar genom att spela med i TV-programmet via appen En ska bort. För att synka spelet i din app med TV-programmet måste din mobila enhet kunna uppfatta ljudet från din TV.

Samma frågor i din mobil

När de tävlande i studion får en fråga i programmet dyker samma fråga upp i din mobil. Du har då 12 sekunder på dig att dra bort den bild som inte passar till rubriken. När de tävlande i studion får reda på rätt svar får även du det i din app. Du kan endast spela med i TV när deltagarna i studion svarar på frågor i prisstegen, du kan inte vinna verktyg eller bonusar. Din chans att vinna pengar kommer i utslagsronden.

Utslagsrond

Innan reklampausen i mitten av programmet startar utslagsronden i din app. Då har du 120 sekunder på dig att svara rätt på så många frågor som möjligt. Den appspelare som snabbast svarar rätt på flest frågor vinner 1 000 kronor per rätt svar. Om flera spelare har samma resultat, vinner den som har svarat rätt på flest frågor i rad. Vinnaren i utslagsronden avslöjas i slutet av TV-programmet av programledaren. Samtidigt som kvällens vinnare avslöjas får du i din app reda på hur många rätt du hade under utslagsronden. De rätta svaren för utslagsronden publiceras på tv4.se/enskabort samt på postkodlotteriet.se/ensskabortapp.

Alla får spela med i vara med och spela i frågorna i programmets prisstege, appen En ska bort! men för att kunna tävla om pengar i utslagsronden måste du vara minst 18 år och ha en giltig profilbild och e-postadress.

Spela när du vill

När du vill kan du spela mot en slumpmässig motståndare eller utmana en vän (kommer inom kort).

Slumpmässig motståndare

När du spelar mot en slumpmässig motståndare svarar du på en fråga genom att dra bort den bild som inte passar till rubriken. Du har 30 sekunder på dig att svara rätt på så många frågor som möjligt. Svarar du rätt på fler frågor än din motspelare vinner du matchen och vice versa. Får ni samma antal rätt svar blir det oavgjort.

Utmana en vän

Vill du utmana en vän kan du bjuda in till spel via sms, e-post eller Facebook. När vännen har antagit din utmaning spelar ni tre ronder mot varandra och svarar på samma frågor. Du svarar på en fråga genom att dra bort den bild som inte passar till rubriken. I varje rond ska du svara rätt på så många frågor som möjligt på 30 sekunder. Den spelare som svarar rätt på flest antal frågor i flest antal ronder vinner matchen.