En unge i minuten

Nästa avsnitt sänds i Sjuan
Nästa avsnitt sänds i  

Senaste från En unge i minuten

Från panik till lycka

Linda har haft en långdragen och smärtsam förlossning - men när barnet till sist kommer är upplevelsen omöjlig att beskriva med ord.

Linda har haft en långdragen och smärtsam förlossning - men när barnet till sist kommer är upplevelsen omöjlig att beskriva med ord.

Klicka på bilden för att se klippet.

Alla födslar

Här listar vi barnen som föds under En unge i minuten.

Här listar vi barnen som föds under En unge i minuten.

Föräldrar Kön Vikt Längd Sanna & Joakim flicka 3270 g 49 cm Anna-Karin & Peter flicka 4150 g 53 cm Malin & Conny pojke 4340 g 53 cm Leticia & David pojke 3300 g 50 cm Yeter & Taylan pojke 3118 g 49 cm Jenny & Erik pojke 1350 g 35 cm Ruth & Johnnie flicka 3375 g 48 cm Ida pojke 3660 g 50 cm Freja & James flicka 3900 g 50 cm Frida & Magnus pojke 2240 g 45 cm pojke 2410 g 45 cm Juliane & Martin pojke 4575 g 55 cm Nayade & Nelson flicka 3114 g 49 cm Sandra & Mikael flicka 2205 g 42 cm Elvira & Nejazi flicka 3800 g 50 cm Jessica & Daniel pojke 3695 g 50 cm Sandra & Tomas pojke 4005 g 51 cm Anna & Jesper pojke 3910 g 52 cm Linda & Hysni flicka 3244 g 49 cm

Uppdateras successivt.

Lycklig nedkomst för Elfira och Nejazi

Elfira hade mycket svåra smärtor under förlossningen, men ville trots det inte ta emot smärtlindring.

Elfira hade mycket svåra smärtor under förlossningen, men ville trots det inte ta emot smärtlindring.

I slutänden gick allting bra och Elfira och maken Nejazi fick sin tredje dotter.

"Det gör ont några timmar - men sen kommer en underbar människa och man glömmer allt som har varit, säger Elfira själv.

Klicka på bilden för att se klippet.

Sandra har fått havandeskapsförgiftning

Sandra och Micke väntar sitt första barn - men graviditeten har varit ganska jobbig, och Sandra har drabbats av havandeskapsförgiftning. Det innebär att...

Sandra och Micke väntar sitt första barn - men graviditeten har varit ganska jobbig, och Sandra har drabbats av havandeskapsförgiftning. Det innebär att förlossningen måste sättas igång tidigare än beräknat.

Klicka på bilden för att se klippet.

Sandra och Mikael

Medverkar i avsnitt 7.

Medverkar i avsnitt 7.

Det gick fort när Sandra och Mikael träffades: de hittade varandra på en singelsida på nätet, utbytte telefonnummer och bokade en träff redan nästa kväll. Och på den vägen är det, som man säger. Det där var 2 ½ år sedan. Idag bor de tillsammans i ett radhus och planerar att skaffa villa. Micke arbetar som personlig assistent och Sandra är student/jobbsökande. Sandra ägnar gärna fritiden åt hundar och hästar medan Micke gillar att träna.

Graviditeten blev en ganska jobbig historia där Sandra hann få problem med både lågt och högt blodtryck innan hon till sist drabbades av en havandeskapsförgiftning

Micke tror att han kommer att bli en pappa som är både sträng och busig – han tror på principer och gränser men vill att hans barn ska känna möjligheter och njuta av livet. Sandra å sin sida tror att hon nog kommer att bli något av en hönsmamma, men de kommer att komplettera varandra bra.

Anna och John

Medverkar i avsnitt 10.

Medverkar i avsnitt 10.

Anna är ICA-ekonomen som gärna ägnar fritiden åt hästar, och John är yrkesfiskaren som inte har något emot en tur på vattenskidor när han är ledig. De träffades för fem år sedan vid en blinddate genom en gemensam bekant. Idag har de radhus och en pojke på 2,5 år som nu ska få ett lillasyskon.

Anna är en riktig hönsmamma som tvärtemot vad hon trodde innan barnen kom oroar sig för allt. John är desto mer avslappnad.

Sandra och Tomas

Medverkar i avsnitt 8.

Medverkar i avsnitt 8.

Det var kärlek vid första ögonkastet när Sandra och Tomas träffades på en krog juldagen 2004. Idag bor de i radhus och har två barn tillsammans – med ett tredje på väg. Och här är en rolig grej: alla deras barn är födda nio månader efter Tomas födelsedag…

Tomas är lärare och Apple-nörd. Sandra är danslärare och galen i barnvagnar och barnsaker.

Som föräldrar vill de att barnen ska ha en egen vilja, kunna ta egna beslut och stå för dem. De tycker själva att de inte curlar, men är medvetna om att det kan luta åt det hållet ibland när man vill sitt barn väl.

Elfira och Nejazi

Medverkar i avsnitt 7.

Medverkar i avsnitt 7.

Elfira och Nejazi träffades genom en gemensam vän och har känt varandra i tio års tid. De har två döttrar sedan tidigare och väntar nu sitt tredje barn. Elfira tycker om att vara ute i naturen och tillbringa tid med vänner och familj. Nejazi gillar att pyssla med bilar och allt som har med motorer att göra.

De kan tänka sig att skaffa fler barn, men det får i så fall vänta ett par-tre år. Nu vill de koncentrera sig på att vara lyckliga och ge sina barn en trygg uppväxt. De är snälla föräldrar som tar sig tid för barnen – en bussig pappa och en lite barnslig mamma.

Linda och Hysni

Medverkar i avsnitt 9.

Medverkar i avsnitt 9.

Hysni kom till Sveriges från det krigshärjade Kosovo och träffade kärleken i form av Linda. Nu väntar de sitt första barn tillsammans (Linda har två flickor sedan tidigare). Hysni är fotbollsintresserad och Linda håller gärna igång med promenader på fritiden.

Jessica och Daniel

Medverkar i avsnitt 8.

Medverkar i avsnitt 8.

För lite mer än 5 år sedan lärde Jessica och Daniel att känna varandra över nätet. De bestämde träff och ganska snart flyttade de ihop. Nu har de köpt ett hus precis intill ett dagis och en skola. Ganska bra då de väntar sitt 2:a gemensamma barn. Jessica har en dotter sedan tidigare som bor hos dem varannan helg då hon går kvar i sin gamla skola i en annan stad.

Jessica jobbar som väktare och Daniel är motortekniker. Jobb de trivs bra med.

Jessica är en kärleksfull mamma där kramarna aldrig tar slut och Daniel står för buset, men är samtidigt en närvarande och engagerad pappa. Men ingen av dem är några curlingföräldrar. Man får själv resa på sig och borsta av knäna!

Visa fler