Enkelstöten

Säsongspremiär 8 maj
Säsongspremiär 8 maj

Senaste från Enkelstöten

0:30
Spela
Trailer Enkelstöten säsong 2

Trailer Enkelstöten säsong 2

Kriminalkomedin Enkelstöten med Sissela Kyle och Lotta Tejle är tillbaka! Denna gång planerar duon Cecilia och Jenny en konstkupp. Säsongspremiär 8 maj 21.00!

Kriminalkomedin Enkelstöten med Sissela Kyle och Lotta Tejle är tillbaka! Denna gång planerar duon Cecilia och Jenny en konstkupp. Säsongspremiär 8 maj 21.00!

Stjärnspäckad andra säsong av Enkelstöten

I andra säsongen av den hyllade kriminalkomedin Enkelstöten ansluter flera kända skådespelare och komiker vid sidan av huvudrollsinnehavarna Sissela Kyle och...

I andra säsongen av den hyllade kriminalkomedin Enkelstöten ansluter flera kända skådespelare och komiker vid sidan av huvudrollsinnehavarna Sissela Kyle och Lotta Tejle.

– Den fantastiska casten från förra säsongen blir om möjligt ännu bättre med dessa nya stjärnor. Deras medverkan, i kombination med vår älskade skådespelarduo samt ett lysande manus bäddar för ännu en succésäsong, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Enkelstöten på TV4 och C More.

I första säsongen av Enkelstöten genomför matteläraren Jenny (spelad av Lotta Tejle) och magläkaren Cecilia (spelad av Sissela Kyle) ett bankrån för att lösa sina ekonomiska problem. Denna gång planerar de en konstkupp mot Kalmars gubbmaffia som samlas i herrklubben ”Calmare Fellows”. Jenny och Cecilia menar att det inte är mer än rätt att de skatteplanerande gubbarna, som tjänat storkovan, får dela med sig lite.

Nya medverkande (i urval):

Shima Niavarani

Johan Glans

Måns Nathanaelson

Anders Jansson

Annika Andersson

Peter Settman

Peter Apelgren

Siw Malmkvist

Andra säsongen av Enkelstöten är en samproduktion mellan FLX och Film i Väst, på uppdrag av TV4. Serien regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht och bakom manus står Erik HultkvistTapio Leopold och Inger Scharis.

Enkelstöten sänds i sex delar och har säsongspremiär 23 april på C More och 8 maj på TV4.

Se hela säsong 1 av Enkelstöten på C More >>

Ny säsong av hyllade kriminalkomedin Enkelstöten

Tv-serien har älskats av både tittare och tv-recensenter. Nu står det klart att Enkelstöten får en andra rafflande säsong som denna gång kretsar kring en...

Tv-serien har älskats av både tittare och tv-recensenter. Nu står det klart att Enkelstöten får en andra rafflande säsong som denna gång kretsar kring en konstkupp.
– Jag är väldigt förtjust i karaktärerna i Enkelstöten och deras liv. Inte minst duon Jenny (Lotta Tejle) och Cecilia (Sissela Kyle). De balanserar mellan tärande vardag, gammal fin vänskap och tung kriminalitet. Sen är det alltid mycket kul att få djupdyka in i en andra säsong, när världen finns där redan, redo att utforskas, säger Felix Herngren, regissör tillsammans med Emma Bucht.

I första säsongen av kritikerrosade Enkelstöten fick tittarna lära känna matteläraren Jenny (spelad av Lotta Tejle) och magläkaren Cecilia (spelad av Sissela Kyle) från Kalmar, två äldre kvinnor som av olika anledningar hamnat i ekonomisk knipa. I en kombination av desperation och jävlaranamma bestämmer de sig för att genomföra ett bankrån som leder till en hel del förvecklingar. Serien, som varvar humor och drama, blev en tittarsuccé med 974 000 tittare i snitt och över 1 miljon tittare såg finalavsnittet.

Nu är inspelningen av andra säsongen igång, där vi återser Jenny och Cecilia som fått blodad tand. Denna gång bestämmer de sig för att genomföra en konstkupp mot Kalmars gubbmaffia som samlas i herrklubben ”Calmare Fellows”. Jenny och Cecilia menar att det inte är mer än rätt att de skatteplanerande gubbarna som tjänat storkovan, och alltid håller varandra om ryggen, får dela med sig lite.

– Det är en ren fröjd att få återse Lotta Tejle och Sissela Kyle i rollerna som Jenny och Cecilia! Nu har Jenny sin lägenhet i Kalmar och Cecilia sitt hus i Frankrike. Men mycket vill ha mer och jag ser fram emot att få se dem brottas med både sin egen och andras moral igen, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Enkelstöten på TV4 och C More.

I birollerna återses bland andra Tomas von Brömssen,Ralph CarlssonKristin AnderssonDavid Wiberg och Björn Gustafsson. Fullständig rollista presenteras längre fram. 

Serien bygger fritt på Tomas Arvidssons bok Enkelstöten från 1976 samt bokens karaktärer. Andra säsongen av Enkelstöten är en samproduktion mellan FLX och Film i Väst, på uppdrag av TV4 med inspelningsstart under hösten och säsongspremiär i vår. Manusförfattare är Erik Hultkvist, Tapio Leopold och Inger Scharis. För de som missade första säsongen finns den tillgänglig på C More.

Enkelstöten har säsongspremiär 23 april på C More och 8 maj på TV4 och TV4 Play.

Se säsong 1 reklamfritt på C More >>

1:10
Spela
Jennys möte på banken spårar ur

Jennys möte på banken spårar ur

Jennys bankmöte går inte riktigt som hon tänkt sig. Från Enkelstöten del 1.

Jennys bankmöte går inte riktigt som hon tänkt sig. Från Enkelstöten del 1.

8:04
Spela
Sissela Kyle: "Skägg och rånarluva kliar så man blir tokig"

Sissela Kyle: "Skägg och rånarluva kliar så man blir tokig"

Skådespelarna Lotta Tejle och Sissela Kyle blir bankrånare i nya redan på förhand hyllade serien "Enkelstöten"

Skådespelarna Lotta Tejle och Sissela Kyle blir bankrånare i nya redan på förhand hyllade serien "Enkelstöten"

0:30
Spela
Trailer Enkelstöten

Trailer Enkelstöten

Krimkomedin Enkelstöten är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ser vi Sissela Kyle och Lotta Tejle, som efter att ha ledsnat på vardagen bestämmer sig för att råna en bank. Serien regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht.

Krimkomedin Enkelstöten är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ser vi Sissela Kyle och Lotta Tejle, som efter att ha ledsnat på vardagen bestämmer sig för att råna en bank. Serien regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht.

Enkelstöten – en krimkomedi om två kvinnor som fått nog

Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s och FLX:s komediserie Enkelstöten som är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ses Sissela...

Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s och FLX:s komediserie Enkelstöten som är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ses Sissela Kyle och Lotta Tejle, som efter att ha ledsnat på vardagen bestämmer sig för att råna en bank. Serien regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht.

-  Äntligen får jag jobba med två kvinnor i huvudrollerna och dessutom två av Sveriges bästa komedienner! Dubbelstötarna är en serie jag tittade på när jag var barn, då med Björn Gustafson och Frej Lindqvist i huvudrollerna. Och jag har verkligen starka tv-minnen av att man väntade med spänning på nästa avsnitt. Dessutom är Handelsbanken Karlaplan mitt gamla bankkontor och det är kul att få planera ett rån mot dom efter så många år som kund, säger seriens ena regissör Felix Herngren och skrattar.

Jenny Bengtsson (Lotta Tejle) är en lärare som bor i Kalmar och kämpar för att hålla sig flytande mitt i en skilsmässa. Hennes bästa väninna, magläkaren Cecilia Stensson (Sissela Kyle) har ekonomiska problem efter misslyckade affärer på börsen. De får varje dag skit från elever, föräldrar, patienter och chefer för att de inte lyckas leverera den service som förväntas av dem. De är trötta på att som kvinnor hamna i kläm mellan familj och yrkesliv och på att de hela tiden måste kämpa för att få tiden och pengarna att räcka till. 

När de båda inser att framtiden är allt annat än ljus bestämmer de sig för att genomföra något drastiskt och egentligen vansinnigt – att råna Handelsbankskontoret på Karlaplan i Stockholm.

Enkelstöten handlar om processen inför det galna beslutet att faktiskt genomföra ett bankrån, om förberedelserna, om själva rånet och om efterspelet: löser det några problem eller blir det bara fler? Hur funkar det att köra flyktbil med en full tonåring i baksätet? Hur gör man när man är tvungen att ha med barnbarnen vid ett inbrott? Eller hur förgiftar man på bästa sätt ett helt mc-gäng?

I övriga roller ses bland annat Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson, Gunilla Röör, David Wiberg, och Danilo Bejarano. För regi står Felix Herngren och Emma Bucht.

-  Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att få göra en ny och uppdaterad version av denna humorklassiker. Det känns som att Felix återigen kommer att ge oss någonting som vi inte har sett förut. FLX har fått ihop en fantastisk cast med Sissela och Lotta i spetsen som de något oväntade bankrånarna. Enkelstöten är en del i vår stora satsning på lokala drama- och humorproduktioner och vi hoppas att publiken ser fram emot detta lika mycket som vi, säger Josefine Tengblad, dramachef, TV4 och C More.


Enkelstöten är en nyinspelning av tv-serien Dubbelstötarna som sändes under 80-talet, baserad på böckerna Enkelstöten och Dubbelstöten av Tomas Arvidsson. Det är en krimkomedi som produceras av FLX och visas i 6 avsnitt i TV4 under hösten 2017.