-  Äntligen får jag jobba med två kvinnor i huvudrollerna och dessutom två av Sveriges bästa komedienner! Dubbelstötarna är en serie jag tittade på när jag var barn, då med Björn Gustafson och Frej Lindqvist i huvudrollerna. Och jag har verkligen starka tv-minnen av att man väntade med spänning på nästa avsnitt. Dessutom är Handelsbanken Karlaplan mitt gamla bankkontor och det är kul att få planera ett rån mot dom efter så många år som kund, säger seriens ena regissör Felix Herngren och skrattar.

Jenny Bengtsson (Lotta Tejle) är en lärare som bor i Kalmar och kämpar för att hålla sig flytande mitt i en skilsmässa. Hennes bästa väninna, magläkaren Cecilia Stensson (Sissela Kyle) har ekonomiska problem efter misslyckade affärer på börsen. De får varje dag skit från elever, föräldrar, patienter och chefer för att de inte lyckas leverera den service som förväntas av dem. De är trötta på att som kvinnor hamna i kläm mellan familj och yrkesliv och på att de hela tiden måste kämpa för att få tiden och pengarna att räcka till. 

När de båda inser att framtiden är allt annat än ljus bestämmer de sig för att genomföra något drastiskt och egentligen vansinnigt – att råna Handelsbankskontoret på Karlaplan i Stockholm.

Enkelstöten handlar om processen inför det galna beslutet att faktiskt genomföra ett bankrån, om förberedelserna, om själva rånet och om efterspelet: löser det några problem eller blir det bara fler? Hur funkar det att köra flyktbil med en full tonåring i baksätet? Hur gör man när man är tvungen att ha med barnbarnen vid ett inbrott? Eller hur förgiftar man på bästa sätt ett helt mc-gäng?

I övriga roller ses bland annat Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson, Gunilla Röör, David Wiberg, och Danilo Bejarano. För regi står Felix Herngren och Emma Bucht.

-  Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att få göra en ny och uppdaterad version av denna humorklassiker. Det känns som att Felix återigen kommer att ge oss någonting som vi inte har sett förut. FLX har fått ihop en fantastisk cast med Sissela och Lotta i spetsen som de något oväntade bankrånarna. Enkelstöten är en del i vår stora satsning på lokala drama- och humorproduktioner och vi hoppas att publiken ser fram emot detta lika mycket som vi, säger Josefine Tengblad, dramachef, TV4 och C More.


Enkelstöten är en nyinspelning av tv-serien Dubbelstötarna som sändes under 80-talet, baserad på böckerna Enkelstöten och Dubbelstöten av Tomas Arvidsson. Det är en krimkomedi som produceras av FLX och visas i 6 avsnitt i TV4 under hösten 2017.