Anna Book njöt av att tävla i Fångarna på fortet.
- Jag var ju stenhård och sågade dem allihop. Det var en av de absolut roligaste gångerna på Fortet för att det gick så bra, säger Anna Book.

Men det slutade i dramatik. Book kände av att något gick snett i en tävling, men bet ihop.
- Jag vet inte riktigt vad som hände. Det gick väldigt fort. Men vi skulle ha en stång mot kroppen, och när vi flög tillbaka av stångens kraft så blev det ett otroligt hårt slag i magen. Det var otroligt tufft. Jag kände att det var illa och förstod att något hänt. Men jag försökte hålla skenet uppe, och lyckades ganska bra med det.

Varning för starka bilder i videoinslaget nedan.

Men efter tävlingen slut kom smärtorna igen.
- Jag gick och satte mig för att försöka äta och var övertygad om att de skulle gå över. Men när vi skulle lyftas ner till båtarna kom ett kraftigt illamående och en ny typ av smärta. Jag svimmade tror jag, det sista jag minns är att jag bärs på en bår.

Sångerskan fick hämtas med helikopter och fördes i ilfart till sjukhus. Men för Anna Book, som tidigare kämpat med magproblem, var det trots allt en lättnad att inget värre inträffat och kunde lämna sjukhuset redan samma kväll.
- Jag blev otroligt lättad att jag kunde få åka till hotellet efteråt, och min man hämtade mig.

Säkerheten först

Jonathan Nordin är exekutiv producent för Fångarna på fortet och berättar om evakueringen:
- Det blev ett dramatiskt läge men vi är glada att Anna inte fick några bestående skador och kunde lämna sjukhuset redan samma kväll. Säkerheten är prio på Fortet och tack vare vår höga beredskap kunde vi agera snabbt och avbryta inspelningen så fort Anna berättade om magsmärtorna, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på Fångarna på fortet.